Digidexo.com

Symptomer på genetiske sykdommer

En genetisk lidelse er noen lidelse eller sykdom som er forårsaket av en abnormitet av genetisk materiale i henhold til Human Genome Project. Forskere vet ennå ikke hva som forårsaker unormalt av gener eller hvordan du kan hindre dem. Noen av de vanligste genetiske sykdommer er Alzheimers, autisme, og bipolar lidelse.

Alzheimers

Alzheimers er en sykdom som rammer anslagsvis 5 millioner mennesker, ifølge Centers for Disease Control. Utgangs alder for Alzheimers er typisk 60 med risiko stiger med alderen. Forskerne vet foreløpig ikke vet nøyaktig hva som forårsaker Alzheimers, men det mistenkes å være relatert til aldring og slektshistorie. Tegn på Alzheimers sykdom inkluderer å miste dom om forbruksvaner, spør gjentatte spørsmål og viser motstand mot endring. Problemer med å gjøre nye minner og problemer med å finne ordene er også mulige symptomer på Alzheimers.

Autisme

Forskere har identifisert at autisme, som er et navn for en gruppe med utviklingsforstyrrelser, er forårsaket av genetiske og miljømessige faktorer. Noen av de lidelser som inngår under autisme gruppen er Asperger syndrom, Retts syndrom og gjennomgripende utviklingsforstyrrelse. Autisme årsaker svekket sosiale ferdigheter, problemer med verbal og ikke-verbal kommunikasjon og sterkt redusert interesse for aktiviteter. Barn med autisme kan ikke kjenne igjen sine egne navn, og kan delta i repeterende bevegelser som Drilling eller rocking.

Bipolar Disorder

Ekstreme endringer i energi, humør eller funksjonalitet kan være forårsaket bipolar lidelse, som også er kjent som manisk depresjon. Bipolar er en vedvarende tilstand som ofte går i familier og antas å være forårsaket av kjemisk ubalanse i hjernen. Bipolar lidelse har to deler: mani og depresjon. Symptomer på mani er en opprømt eller lykkelig humør, risikotaking, racing tanker og økt rask tale. Langvarig tristhet, tap av energi, økt bekymring og angst er symptomer som kan følge med depresjon.

Cerebral Parese

Cerebral parese er et navn for en gruppe av lidelser som oftest dukker opp i de første årene av et barns liv. Ifølge Mayo Clinic, oppstår cerebral parese i gang 2 til 4 fødsler for hver tusen. Cerebral parese er ofte forårsaket av infeksjoner som hjernehinnebetennelse eller mutasjoner av gener som regulerer utviklingen av hjernen. Tegn på cerebral parese er stive bevegelser, skjelvinger, problemer med presise bevegelser og overdreven sikling.

Forebygging

Det er ennå ikke en bestemt måte for å hindre genetisk sykdom. De er forårsaket av mutasjoner og deformiteter i DNA som kan ennå ikke være forberedt. Screening av et nyfødt ved hjelp av noen få dråper blod kan anvendes for testing for å bestemme om et spedbarn har noen genetiske sykdommer ved fødselen.