Digidexo.com

Hvordan er Glaukom Laser kirurgi gjort?

Hvordan er Glaukom Laser kirurgi gjort?

Hva er Glaukom?

Grønn stær er en progressiv øyesykdom som til slutt resulterer i blindhet. Øyeeplet inneholder en klar væske som renner gjennom kanaler der iris (den fargede delen av øyet) og hornhinne (det gjennomsiktige dekselet) møtes. Kanalene, som kalles trabekelverket kan tettes eller sperret, hindrer drenering og tillater fluidet å bygge seg opp inne i øyet. Den økende trykk inne i øyet skader synsnerven, gradvis forårsaker synstap. Det er to typer av glaukom, hver med en forskjellig årsak og behandling. Åpen vinkel, eller primær, er glaukom de mest vanlige. I denne type, er drenerings kanalene ikke er blokkert ved åpningen, men er tettet lenger inn. Den har ingen symptomer eller varselskilt og synstap er så gradvis det kan gå ubemerket for år. Den andre typen av glaukom er vinkellukking eller smalvinklet glaukom, der vinkelen der iris møter hornhinnen er for liten og drenerings kanalene blir dekket. Advarselen tegn på trangvinkelglaukom er hodepine, kvalme, øyesmerter og tåkesyn. Glaukom kan behandles med medikamenter for å styre fluidproduksjon og trykk, men operasjonen kan være nødvendig.

Typer av Laser Surgery

Laser trabeculoplasty brukes til å behandle åpenvinkelglaukom. Laseren er rettet mot 50 til 100 punkter i trabekelverket å tillate drenering. Laser iridotomy, som brukes for trangvinkelglaukom, skjærer iris å åpne kanaler mellom iris og hornhinnen. Cyclophotocoagulation brukes kun for alvorlig glaukom som ikke kan kontrolleres med medisiner eller andre typer kirurgi. Cyclophotocoagulation penetrerer gjennom sklera (det hvite i øyet) til strålelegeme, hvor fluidet produseres, og skader Ciliary å redusere fluidproduksjonen.

Hva kan man forvente

Laser glaukom kirurgi gjøres i øyelege kontor eller klinikk. Ingen sedasjon er nødvendig, men øyet blir lammet. En eller begge øyne bli gjort. En spesiell kontaktlinse vil bli satt inn for å hjelpe rett laserstrålen, og dråper vil bli administrert til kontrakt eleven for laser iridotomy. Under prosedyren, vil du se glimt av farget lys, og kan føle en stikkende følelse. Du vil være i stand til å gjenoppta normale aktiviteter neste dag. Øynene dine vil føle irritert eller hoven for en dag eller to, og kan være følsomme for lys. Det kan ta opp til 4 uker etter at trykket i øyet til å slippe.

Forsiktighetsregler

Glaukom kan ikke gjenopprette visjon allerede tapt, men det vil hindre den fra forverring. Kirurgi kan ikke være effektiv for alle. Din alder, kan type glaukom og tilstedeværelsen av andre sykdommer som diabetes eller høyt blodtrykk påvirke suksessen av operasjonen. Du kan fortsatt må ta dine glaukom medisiner for å kontrollere trykket, og ytterligere kirurgi, inkludert tradisjonell mikrokirurgi, kan være nødvendig. Det er en liten risiko for utvikling av grå stær etter operasjonen.