Digidexo.com

Blodtype dietten Basics

Blodtype dietten Basics


Forfektet i sin bok "Eat Right 4 Your Type," Peter J D'Adamo ND, en naturopathic lege, mener at din blodtype alene er knyttet til kosthold du bør følge. Han finner denne koblingen gjennom hvordan mennesker utviklet seg: Type O er den eldste, mens Type A kom under fremveksten av bondesamfunnet. Type B dukket opp med nord migrasjon og grovere forhold, mens type AB er det nyeste og mest moderne, fra integrering av forskjellige raser og kulturer. Her er noen grunnleggende retningslinjer å følge, avhengig av type.

Type O - The Hunters

D'Adamo hevder at type O ble det opprinnelige blodtypen, og i første rekke kjøttet. Type Os tendens til å være aggressive ledere og hissig i beslutninger når stresset. Helse-klok, antyder D'Adamo at type OS er mer utsatt for insulinresistens, sår og skjoldbrusk forhold som kan føre til vektøkning. Han anbefaler at mens Type O kosthold bør være høy i protein, bør de fokusere på fisk og magert kjøtt for å kutte ned på mettet fett. Belgfrukter, bønner og korn, spesielt raffinerte seg som hvitt brød eller hvit ris bør forbrukes i svært små mengder, avhengig av din vekt, ernæringsmessige behov og helse historie.

Type A - The Farmers

Type som har problemer med å fordøye og metabolizing animalsk protein og fett, samt naturlig høyt nivå av kortisol, et stresshormon, noe som kan føre Type Etter å overspise. Av denne grunn foreslår D'Adamo eliminere eller i det minste begrense alkohol, sukker og koffein, så vel som å spise mindre, hyppige måltider. Skriv inn som bør følge en hovedsakelig vegetarisk kosthold med tofu og sjømat for proteinkilder. Hvis du er ute etter å gå ned i vekt, fokusere på å bruke grønnsaker oljer, grønnsaker og soyaprodukter i matlagingen, og samtidig unngå meieriprodukter samt animalske proteiner.

Type B - The Omnivore

Type B har høyere nivåer av kortisol enn Type Os eller abs, men ikke så høyt som Type As, og har et behov for like deler kjøtt og grønnsaker i kosten. Derfor er type B handler om å balansere de plante-og dyreriket gjennom grønnsaker, frukt, kjøtt og meieriprodukter. Hvilken type B må fokusere på mest er hva du skal unngå: hvete, mais, linser, tomater, peanøtter og sesamfrø. D'Adamo hevder at hver av disse utvalgte matvarer forstyrrer den metabolske prosessen og vil forlate Type B følelse altfor sliten, og samtidig beholde væske, og utsatt for hypoglykemi. Den andre mat å unngå er kylling fordi den inneholder et stoff i sin muskelvev som kan føre til forstyrrelser i immunsystemet og slag i type B.

Skriv AB - Moderasjon

Type ABs kombinere både kravene til typer A og B. For eksempel, type ABs må kjøttet, men i mindre porsjoner. D'Adamo hevder at siden ABS hadde de sensitive Digest områder av type B, bør de velge sjømat, meieri enn biff, kylling og svinekjøtt for sine protein behov. Også liker Type B, bør de unngå mais og bokhvete.