Digidexo.com

Mat som inneholder Protein

Mat som inneholder Protein


Mat som inneholder protein er nødvendig for et sunt kosthold. Proteiner å reparere og vokse muskler, hår, negler og hud. De kan også hjelpe kroppen din til å bygge antistoffer, som deretter beskytte deg mot sykdommer.

Kjøtt

Alt kjøtt inneholder protein. Kylling, kalkun og andre fjærkre er de sunneste kjøtt å spise. Oksekjøtt og svinekjøtt har umettet fett og bør spises i moderate mengder.

Fisk

Mørke fisk, for eksempel ørret, laks, sild, fersk eller pakket i vann albacore tunfisk, makrell og sardiner inneholder svært sunne proteiner. Andre fisk som torsk og flyndre også inneholde protein, men er høyere fettinnhold.

Melk og melkeprodukter

Alle dyremelk i flytende eller pulverform inneholder protein. Mat laget av melk inkluderer ost, yoghurt, iskrem, cottage cheese og baby formel. For et sunt kosthold, drikke og spise produkter laget av ikke-fett eller lav-fett melk.

Soyabønner

Soyabønner inneholder lite fett protein, noe som er veldig sunt. Soyabønner produkter inkluderer tofu, karbonader til erstatning for hamburgere, brød, frosne desserter, pannekake mel og godteri.

Beans

Soyabønner inneholder sunt lav-fett protein. Soya produkter inkluderer tofu, karbonader til erstatning for hamburgere, brød, frosne desserter, pannekake mel og godteri. Tørket, frosset eller hermetisert bønner og ris gjør en ufullstendig protein, men det er fortsatt bra for deg.

Egg

Alle egg inneholder protein. En sunn diett inneholder flytende eggprodukter, da de ikke har kolesterol som finnes i vanlige egg.