Digidexo.com

Kan du bli gravid med Cervix Stenose?

Cervical stenose er en tilstand innenfor den kvinnelige reproduktive system hvor en hindring inne i livmorhalsen blokker passasje fra skjeden inn i livmoren. Det er en tilstand som kan være tilstede ved fødselen eller kan oppstå senere i livet.

Årsaker

Kvinner som ikke er født med cervical stenose kan skaffe tilstanden på grunn av en rekke medisinske forhold. Disse problemene omfatter cervical eller endometrial cancer, stråling for å behandle cervical eller endometrial cancer, kirurgi i området av cervix, fjerning av livmoren foring (en prosedyre for å lindre endometriose) og endringer initialisert ved menopause.

Funksjon

Ordet stenose betyr "stivne". Den stivne refererer til muskler som omfatter livmorhalsen, slik at den kan åpnes og lukkes fullstendig. I tilfelle av cervical stenose, disse musklene stive og kan ikke fungere skikkelig. Eller, kan arr eller annen unormal vev tette livmorhalsen, også hindre passasje.

Komplikasjoner

Problemer forårsaket ved cervikal stenose omfatter en opphoping av blod eller infeksjon inne i livmoren, som kan være smertefull og farlig. Blokaden inne i livmorhalsen kan også hindre menstruasjonsblødningen, som fører til et tap av månedlige perioder og hindre passasje av sædceller å skape infertilitet.

Variabler

Avhengig av den grad av stenose eller mengden av arrvev kan graviditet være vanskelig eller umulig. Hvis livmorhalsen er fullstendig blokkert, vil graviditet gjennom samleie ikke forekomme. Hvis det bare er en delvis blokkering, er mulig graviditet med en lavere andel av suksessrate.

Behandling

Cervikal stenose kan behandles med en fremgangsmåte hvor en liten, metallstaven blir satt inn i livmorhalsen. Stengene gradvis øker i diameter, og blir liggende i slik at livmorhalsen åpne opp. Det kan ta fire til seks uker for riktig strekking, hvoretter normal prevensjon er mulig.

Andre Conception informationon

Kvinner med livmorhals stenose kan bli gravid ved hjelp av inseminasjon. Dette er fremgangsmåten hvor sæden settes inn i livmoren gjennom et metallrør. Intrauterin inseminasjon er ikke den foretrukne behandling for livmorhals stenose fordi cervical dilatasjon prosedyren som er forklart ovenfor er mye enklere, ikke-invasiv og mer vellykket.