Digidexo.com

Nail sopp Symptomer

Neglesopp er en lite attraktiv, men (vanligvis) ellers ufarlig, infeksjon av negler eller tånegler. En eller flere negler kan bli smittet, og smitte kan spre seg til friske negler. Jo raskere denne soppen er lagt merke til og behandlet, vil de raskere negler gro - med færre stygge effekter og en redusert sjanse for infeksjonen sprer seg forbi de berørte negler.

Hovedsymptomer

Ifølge Mayo klinikken, vanlige spiker-sopp symptomer inkluderer misfarging, sprøhet, fortykkelse av spiker og forvrengning av formen av spiker.

Andre symptomer

Fungal infeksjon kan også føre til en ubehagelig lukt, smerte i det påvirkede området og til og med separering av spiker fra huden.

Identifikasjon

Leger diagnostisere spiker sopp ved synet og ved å fjerne en liten prøve av hudceller (fra under berørte spiker) for laboratorietesting.

Behandling

Behandlingen består vanligvis av oral anti-soppmidler, som for eksempel flukonazol. Topiske kremer kan brukes i tillegg.

Betraktninger

En spiker eller mange negler kan påvirkes av soppen. Disse infeksjonene kan noen ganger forebygges ved å holde neglene rene og tørre.