Digidexo.com

Symptomer og årsaker til den Staph Virus

Staphylococcus aureus bakterier - mer kjent som "staph," kan føre til en rekke symptomer. Disse spenner fra mindre ubehag til livstruende infeksjoner. Det finnes flere typer av staph bakterier, inkludert MRSA (methicillin-resistent Staphylococcus aureus) og gyllen staph, den mest vanlige årsaken til staph infeksjoner. Mens hver infeksjon er litt forskjellig på grunn av mutasjon av bakterier, symptomer og årsaker til staph er universelle.

Humper

Staph vanligvis manifesterer seg i form av små røde nupper, som ofte sammenlignes med en edderkopp bitt eller kvise. Hvert som tiden går og viruset sprer seg, kan humper utvikle puss lommer. Noen ganger er disse hovne opp og bli svært smertefullt. Det humper kan også utvikle seg til et åpent sår eller lommen av rå kjøtt, mye som en sår.

Impetigo

Brennkopper, eller skorpedannelse av huden, er et annet symptom på en staph infeksjon. Denne tilstanden er preget av små gule eller honning farget puss lommer på nupper som er noen ganger rødt. To typer av denne tilstanden er forårsaket av staph: bulløs og ikke-bulløs. Bullous impetigo betyr at området påvirkes av smertefulle blemmer, mens ikke-bulløs impetigo er karakterisert ved kun pus lommer.

Livstruende infeksjoner

Hvis staph kommer inn i blodet eller angriper noen store organer, kan en livstruende situasjon utvikler seg. Staph kan påvirke hjerteklaffene, lunger, blod, hjerne, hud, ledd eller åpne og / eller healing sår. I noen av disse tilfellene, er en feber vanligvis til stede, sammen med irritert hud nær staph bakterier inngangen. Øyeblikkelig legehjelp er nødvendig i dette tilfellet.

Passerer Germs

Ifølge Mayo Clinic, om lag en tredjedel av mennesker har staph bakterier enten i neseborene eller på huden. Disse bærere av bakterier, men kan ikke bli syke. I så fall blir de kalt 'kolonisert,' ikke smittet. Disse menneskene kan passere bakterier, som er ufarlig med mindre det kommer et kutt eller sår, gjennom direkte kontakt. Dette inkluderer deling barberhøvler og andre personlige hygieneartikler. En person med et svekket immunforsvar er mer sannsynlig å bli syk av staph enn en frisk person.

Risikofaktorer

Staph går fort på steder der boligkvarteret er i umiddelbar nærhet til hverandre. Fengsler, sykehjem, sykehus, dag bryr seg, skoler og treningsfasilitetene er steder der staph kan spre seg raskt fra en person til en annen. Andre risikofaktorer inkluderer å ha en invasiv enhet på plass, for eksempel en shunt eller kateter, som kan gjøre det lettere for staph å gå inn i kroppen.