Digidexo.com

Steroid injeksjon Teknikker for Plantar fasciitis

Plantar fasciitis er en vanlig tilstand som forårsaker smerter i hælen av foten. Det er vanligvis en stikkende smerte som oppstår med de aller første trinnene i morgen. Imidlertid har smertene også blitt kjent for å oppstå etter at du har vært på føttene etter en lang periode, eller når du reiser deg fra sittende stilling. Vanligvis smerten avtar når musklene i foten har blitt strukket ut i morgen, men smertene kan komme tilbake i løpet av dagen. Steroidinjeksjoner er en mulig behandling.

Årsaker og diagnose

Plantar fasciitt påvirker det meste løpere, folk som er overvektige, gravide og personer som bruker sko som ikke gir den nødvendige støtte.

Plantar fasciitis er forårsaket av ørsmå tårer i plantarfascien. Plantarfascien er den delen av foten som fungerer som en støtdemper og støtter buen på foten din. Over tid, kan de små tårer og repetitivt strekking av denne delen av foten tillate fascia blir betent og irritert.

For å nøyaktig diagnostisere plantar fasciitt, ​​vil legen ofte ønsker å kjøre noen imaging tester som en x-ray eller MR. Disse testene er pålagt å sikre at det ikke er en annen underliggende årsaken til smertene, for eksempel et bein anspore eller klemt nerve som forårsaker smertene. Når en diagnose er gjort, vil legen din anbefale en passende behandling.

Steroidbehandling

Selv om det finnes mange typer av behandling som er tilgjengelige for å bekjempe plantar fasciitis, er kortikosteroider ofte brukt i behandling av tilstanden når den er fanget tidlig. Jo tidligere i behandlingen steroider administreres, jo bedre sjanse til en vellykket utvinning. Før anbefale steroidbehandling injeksjoner for denne tilstanden, vil legen ønsker å være sikker på at det er denne tilstanden forårsaker problemet, og ikke noen form for svulst, som steroider kan faktisk forverre visse andre fotproblemer. For eksempel kan steroidinjeksjoner ha en negativ innvirkning på tumorvekst ved å oppmuntre svulsten til å vokse seg større. Studier viser at steroidinjeksjoner har vært vellykket i nesten 70 prosent av pasientene som er berørt med denne tilstanden.

Injeksjoner

Steroid injeksjoner gis i legens kontor på poliklinisk basis. I løpet av behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av tilstanden og suksessen til kortikosteroider ved å administrere smerte og oppmuntre til ombygging av friskt vev. Du vil føle en viss brodd, som å få et skudd, når injeksjonen gis. Aktuelle anestesimidler kan gis for å lindre smerten av injeksjon ved behov.