Digidexo.com

Tegn og symptomer på Gruppe B streptokokk under graviditet

Tegn og symptomer på Gruppe B streptokokk under graviditet


Beskytte helsen til sine babyer er av største betydning for vordende mødre. Dette betyr at kvinner blir nødt til å overvåke endringer i sin egen kropp for å sørge for at deres barn blir ikke påvirket av sykdom eller infeksjoner, for eksempel Gruppe B streptokokker. Gruppe B streptokokker kan føre til komplikasjoner for mor også, men kan behandles med visse medisiner.

Gruppe B streptokokk

Gruppe B streptokokker er en stamme av bakterier som ofte finnes i menneskekroppen. Ifølge MedicineNet.com, 10 til 35 prosent av friske voksne kvinner har Gruppe B streptokokker. Det er ikke den samme som gruppe A streptokokker, som er bakterier som er ansvarlige for streptokokker. Ofte er Gruppe B streptokokker ikke er aktiv i en kvinnes kropp og ikke forårsaker symptomer, men det kan begynne å skape problemer i en gravid kvinne hvis hun har et svekket immunforsvar eller har lidd av kroniske medisinske tilstander før eller under graviditet. Symptomer, som urinveisinfeksjoner og uvanlig høy feber, kan være indikatorer som Gruppe B streptokokker er til stede i kroppen.

Livmor og Placenta Infeksjon

Gruppe B streptokokker kan finnes i vagina, rektum eller i tarmen hos en gravid kvinne, slik at det er lett å passere langs denne infeksjonen til barnet dersom den ikke behandles raskt og effektivt. Morkaken og livmoren kan også bli smitte som Gruppe B strep sprer seg, noe som kan resultere i arbeid og levering komplikasjoner for mor samt dødfødsel.

Lungebetennelse

Hvis en kvinne har eller har hatt kreft eller diabetes, kan Gruppe B streptokokker føre til lungebetennelse. Lungebetennelse, som er en betennelse i lungene forårsaket av infeksjon, kan ofte behandles med antibiotika, men noen tilfeller av lungebetennelse hos kvinner med gruppe B streptokokker kan være svært alvorlig og må behandles med en gang. Ifølge Mayo Clinic, antibiotika medisiner, som Keflex og penicillin G, er trygt å ta mens gravid.