Digidexo.com

Endobacteria & blære infeksjoner

Endobacteria & blære infeksjoner


Endobacteria refererer til bakterier som er funnet inne i kroppen. I tilfelle av en urinveisinfeksjon, er Eschenichia coli (E. coli) den primære årsaken. Dette er en bakterie som trives i tarmen. Hver gang du tisser, du skylle ut denne bakterien. Det er forholdene imidlertid at føre til at bakterier å vokse i et raskere tempo forårsaker en infeksjon.

Blærekatarr

Blærekatarr er den kliniske termen for blære infeksjon. Alvorlig eller tilbakevendende blærekatarr kalles akutt blærekatarr. Blærekatarr er en av de infeksjoner som faller under kategorien av urinveisinfeksjon, en generell betegnelse for noen infeksjon langs urinveiene. Når bakterier slik som Escherichia coli går inn i urinrøret, røret som tømmes blæren, bakterier reise til blæren og forårsake infeksjon. I mange tilfeller, er kroppen i stand til å bekjempe bakterier. Symptomer på infeksjon inkluderer bekkensmerter, hyppig trang til å urinere, brennende følelse mens urinering, skyet eller stygg luktende urin, trykket i nedre del av magen og lavgradig feber.

Forekomst

Ifølge University of Maryland Medical Center, er cystitt sjelden hos menn og mest vanlig hos kvinner. Kvinner får flere blære infeksjoner fordi de har kortere urinrør og det er nærmere anus. Fordi urinrøret er kortere, bakterier har kortere avstand til å reise for å komme til blæren.

Risikofaktorer

Seksuelt aktive kvinner mellom 20 og 50 som er mest utsatt for blærekatarr. Det er andre forhold som gjør en person mer utsatt for å utvikle blære infeksjoner som for eksempel diabetes, høy alder, problemer med å tømme blæren, tarm inkontinens og forstørret prostata. Periodiske infeksjoner er vanlig blant pasienter med urinrørsstriktur. Dette er når urinrøret er unormalt smal på grunn av arrvev oppbygning forårsaket av sykdom, kirurgi eller skade.

Behandling

Når bakteriene kommer inn i blæren, må det behandles med et antibiotikum. Listen over antibiotika for blærekatarr omfatter amoxicillin, cefalosporiner, ciprofloksacin, doxycyclino og nitrofurantoin

Cranberry for forebygging

Tranebær (Vaccinium macrocarpon) har blitt brukt av indianere til å behandle blære og nyresykdom. Ifølge University of Maryland, er det den mest kjente forebyggende behandling for å avverge infeksjon forårsaket av Escherichia coli. Cranberry tilsynelatende hindrer bakterier fester seg til veggene i urinveiene.

Juice eller kosttilskudd

For å forhindre tilbakevendende blæreinfeksjoner, kan tranebærjuice eller kapsler bli tatt. University of Maryland Medical Center foreskriver følgende: 3 oz av ren tranebærjuice eller 10 oz av tranebærjuice cocktail daglig; 6 kapsler (300mg til 400mg) per dag; 1,5 oz av fersk eller frossen. Tranebærjuice eller kapsler kan forstyrre wafarin, så pass på å alltid spørre legen din før du legger kosttilskudd til kosthold.

Blærekatarr Risks

Hvis en blære infeksjon går ubehandlet, vil det spre seg til nyrene. Derfor er det viktig å behandle en blære infeksjon så snart som mulig for å unngå en mer komplisert tilstand.