Digidexo.com

Brystoperasjoner Stråling bivirkninger

Kirurgi og strålebehandling er to vanlige behandlinger som brukes for brystkreft, og mens prosedyrene er nyttig for mange pasienter, er det noen bivirkninger å vurdere. Ulike pasienter vil reagere annerledes enn de operasjoner og anestesi brukt, så å snakke med en lege om de beste operasjoner for å forfølge er viktig.

Arm Hevelse

Et antall pasienter som har brystoperasjon ofte oppleve smerte og hevelse (lymfødem) i armen ved siden av bryst operert. Økt armbevegelse etter operasjonen vil bidra til å lindre dette ubehaget, sammen med mild massasje.

Angst og depresjon

Følelsen engstelig eller deprimert opptil et år etter brystoperasjon er ikke uvanlig. Mange pasienter lurer på om kreften vil komme tilbake etter operasjonen og bør møtes med en lege for å få informasjon om hvordan du bli så frisk som mulig for å redusere sjansene for kreft retur. Dersom depresjon forverres, kan medisiner og tilleggsbehandling være nødvendig.

Bryst hevelse og ømhet

Etter strålebehandling, kan brystet området være øm å ta på og hoven. Dette øker når strålingen av behandlingen er ferdig. Kvinner som har strålebehandling og kirurgi er mer sannsynlig å oppleve sårhet enn de som bare har gjennomgått kirurgi.

Nerve Damage

Nerveskader på armen eller armhulen kan noen ganger forekomme hos pasienter som har hatt brystoperasjon og strålebehandling. Deler av den øvre arm og underarm kan nummenhet, og det kan være vanskelig å bevege armen; Men nyvinninger innen medisinsk utstyr og prosedyrer gjør denne bivirkningen mindre vanlig.

Fatigue

Pasienter kan også oppleve ekstrem tretthet etter under strålebehandling. Grunnen til dette er fortsatt ukjent, og noen kvinner blir mer slitne enn andre.