Digidexo.com

Flytende klor Water Treatment

Trygt og rent drikkevann er mangelfull i mange deler av verden. Folk som bor i disse områdene er mer utsatt for vannbårne sykdommer. Dette er forårsaket av nærvær av forskjellige bakterier, virus og andre skadelige vannbårne mikroorganismer som kan føre til livstruende sykdommer slik som kolera og tyfus. Det er viktig å behandle vann med en god desinfeksjonsmiddel før det kan betraktes som drikkevann. Flytende klor er blant de billigste og mest effektive desinfeksjonsmidler. Det er desinfeksjonsmiddel av valget for behandling av vann som drikkevann.

Desinfeksjon Applications

Behandling av drikkevann er den viktigste anvendelse av flytende klor. Klor er biocidal aktivitet dreper de aller fleste av sykdomsfremkallende bakterier og sopp i vann. Flytende klorering brukes også i andre sektorer av vann filtrering bransjen som kjøletårn for desinfisering av vann, kloakk vann desinfeksjon, og blåskjellkontroll.

Mekanisme

Klor er den største fienden av bakterier og virus i vann. Klor, en høy elektronegative element, kan gi ut eller ta elektroner fra de stoffer som reagerer med. Klor endrer strukturen av aminosyrer eller nukleinsyrer av virale eller bakterielle celler, forårsaker flere cellulære prosesser for å bli avbrutt. Mikroorganismer kan ikke lenger produsere proteiner som er nødvendige for næring av livet. Klor dreper sykdomsfremkallende mikrober ved å hindre protein formasjon.

Swimming Pool Water

Vannet i et svømmebasseng kan lett bli forurenset med ulike skadelige bakterier og andre mikroorganismer, siden den brukes av mange mennesker som kan være bærer disse mikrobene på kroppen sin. Hvis vannet ikke er desinfisert, kan dette føre til ulike typer utslett og allergi i de som bruker bassenget. Det kan også føre til sykdommer, og kan også være dødelig hvis vannet er inge under svømming. Av disse grunner er det viktig at vannet i bassenget er ren og fri for skadelige mikroorganismer. Flytende klor er standard valg å desinfisere vannet i bassenget, siden det er lett å bruke og håndtere.

Fordeler

Det finnes ulike andre metoder tilgjengelig for å desinfisere vann, men flytende klor tilbyr flere fordeler sammenlignet med andre desinfeksjonsmiddel. I drikkevann, er flytende klor lagt til som en del av vannbehandlingsprosessen. Det er ganske lett å påføre, og blandes i vann ved renseanlegget, små mengder klor forblir i vannet. Dette tar seg av eventuell forurensning som kan skje i ledningsnettet under transporten fra renseanleggene til trykk.

Ulemper

Det er en mindre ulemper med å bruke flytende klor som desinfeksjonsmiddel i vann. Vann inneholder vanligvis organisk materiale som døde og råtnende blader. Klor reagerer med dette organiske materiale, og den resulterende kjemiske reaksjonen danner en gruppe av skadelige kjemiske biprodukter slik som kloroform. Mengden av kloroform opprettet vil avhengig av mange faktorer, blant annet av årstid og kilden til vann. Men fordelene påløpte med flytende klorering av vann langt oppveier risikofaktorer forbundet med klor biprodukter.