Digidexo.com

Hvordan lage en Ear Mold Impression

Hvordan lage en Ear Mold Impression


Øret inntrykk er brukt til å lage tilpassede høreapparater, ørepropper og musiker øretelefoner. Når inntrykk er tatt skikkelig disse tilpassede enheter er svært komfortable og gjøre jobben godt.

Prosedyren er ikke så vanskelig, men det er risiko for øret skade og smerte hvis det gjøres feil.

Hvordan lage en Ear Mold Impression

•  Plasser pasienten i en stol, slik at du enkelt kan få tilgang til øret, og instruere pasienten som du vil se i øret med et otoskop.

•  Kontroller visuelt øregangen for ørevoks, rusk, blod, drenering eller unormalt. Også visualisere trommehinnen for blod, ørevoks, perforering, en trykkutjevning (PE) tube, eller unormalt.

henvise pasienten til en lege hvis du observerer noen av forholdene som er nevnt i trinn 2.

Legg merke til størrelse, form, vinkel og retning av øregangen på den første svingen, og på den andre svingen.

Merk fasthet i pasientens øre og øregangen. Bruk mykt inntrykk materiale med lav viskositet hvis øret eller øregangen blir veldig myk.

Velg riktig otoblock basert på dine observasjoner i Trinn 4. Kontroller at tråden er godt festet til otoblock.

Be pasienten at du vil bruke en sonde lys til å plassere en otoblock inn i ørekanalen. Neste forklare at du vil forsiktig sette inntrykk materialet inn i øret ved hjelp av enten en sprøyte eller et inntrykk pistol, og at du vil fjerne inntrykket i fem til 10 minutter

Be pasienten om ikke å bevege seg mens du setter avtrykket inn i øret. La pasienten vite at materialet vil føles kjølig og at han kan oppleve mildt ubehag.

Bruk sonden lys å nøye sette inn otoblock, ta vare å forsiktig plassere den bare forbi den andre svingen av øregangen.

9. Bland avtrykksmaterialet og deretter sette blandingen inn i sprøytesylinderen. Sett stempelet inn i sylinderen og presse forsiktig materialet inntil en liten mengde kommer ut av tuppen av dysen. Hvis du bruker et inntrykk gun, injiserer materialet inntil en liten mengde kommer ut av dysen.

Sett enden av munnstykket inn i inngangen til øregangen og langsomt inn avtrykksmateriale med jevnt trykk. Omsider materialet vil fylle ørekanalen hele veien til otoblock.

11. Beveg spissen til bollen med det ytre øret når materialet begynner å strømme ut forbi dysen ,. Alltid holde dysen innebygd i avtrykket.

Munnstykket i sentrum av det ytre øret og fortsette å sprute materialet ut av sprøyten eller inntrykket pistol. Materialet vil etter hvert fylle hele skål med øret.

Vent i fem til ti minutter for å tillate silikonmaterialet herde. Når inntrykk er klar til å bli fjernet vil det føles gummiaktig.

Ta tak inntrykk med tommelen og pekefingeren når du er klar til å fjerne den.

Dra forsiktig og roter inntrykk mot pasientens nese når du tar den fra øret.

Inspiser øregangen og trommehinnen med otoskop for å være sikker på at ingen inntrykk materialet forblir og at øret ser normalt.

Hint

  • Ikke prøv å ta inntrykkene selv. Det er mye lettere hvis noen andre gjør det.
  • Bruk en bit blokk for å holde kjeven åpen dersom det ytre øre beveger seg lett med kjevebevegelse.
  • Hvis du har noen spørsmål om din evne til å sikkert og nøyaktig ta et inntrykk har en audiograf gjøre det i stedet.
  • Dersom pasienten har hatt øre kirurgi, for eksempel mastoidectomy, ta kontakt med sin lege før du tar et inntrykk.