Digidexo.com

Hva gjør Your Ears Pop?

Følelsen av "popping" i øret, er på grunn av en ubalanse i lufttrykket mellom den ytre luft og luften i mellomøret. Det er flere årsaker til øre popping, og følelsen av fylde eller press, også kalt øret barotraume, kan vanligvis bli løst ganske enkelt.

Ear Anatomy

The Baylor College of Medicine forklarer at øretrompeten, som forbinder mellomøret til baksiden av nesen, åpnes vanligvis ved svelging eller gjesper og fungerer som en trykkutjevningsventilen for mellomøret. A "spratt" lyd kan høres når øretrompeten er tvunget åpen.

Endringer i lufttrykket

En ubalanse i lufttrykket mellom uteluft og trykket i øretrompeten kan oppstå når stigende eller synkende i høyde, som under flyreiser eller kjøring i fjellene. Lufttrykk kan også endre når dykking under vann.

Medisinske årsaker

Ifølge National Institutes of Health, kan øret popping oppstå når det er kø i sinus hulrom fra en forkjølelse eller allergi og væske akkumuleres i øretrompeten. Væsken oppbygging fører til en økning i trykket i øret.

Behandling

NIH foreslår svelging, gjesping eller klemming neseborene mens du prøver å puste gjennom nesen for å åpne øretrompeten, slik at lufttrykket utjevnes. Hvis trykket er på grunn av overbelastning, gurgle, suger på godteri eller bruker en decongestant eller antihistamin anbefales å avlaste trykket som fører til dukker.

Komplikasjoner

Hvis feber, drenering eller sterke smerter oppstår, kan det være en infeksjon eller perforasjon i trommehinnen. For å hindre tap av hørsel, se en lege umiddelbart. Hørselstap kan være midlertidig eller permanent.