Digidexo.com

Er Benefiber en ikke fermen Fiber?

Er Benefiber en ikke fermen Fiber?


Kostfiber, generelt, gir bulk i fordøyelsessystemet. Fiber er enten oppløselig i vann eller uoppløselig. Det er de oppløselige fibrene som fermenterer i human tarm. Benefiber ble opprinnelig laget av guargummi, avledet fra klyngen bønne, som gjærer i tarmen. Siden 2006 har Benefiber blitt laget av hvete dekstrin og vil gjære i tarmen, men kanskje mindre enn guargummi. Det er ikke en ikke-fermen fiber.

Fordelene ved Gut Fermentering

Fermentering er gode i mennesker med sunne fordøyelseskanalen. Fordelaktig bakterier i tykktarmen nedbrytes kostfiber, som frigjør kortkjedede fettsyrer (SCFAs). SCFAs er veldig god i å hjelpe sunn fordøyelse og eliminering. Gassene som også er fremstilt ved fermentering, kan imidlertid være problematisk for personer med fordøyelses plager, slik som irritabel tarm-syndrom (IBS) og cøliaki sykdom.

The Original Benefiber

Benefiber ble innført som en ny fiber supplement i 2002 Dens viktigste forskjellen fra fiberprodukter av den tiden var at det ikke tykkere i væsker og var derfor et smakløst, ikke-gritty middel til å få ekstra kostfiber i en daglig diett. Grunnen til Benefiber unike egenskaper var at guargummi ble delvis hydrolysert. Benefiber guargummi gitt 3g av løselig fiber per 1 ss.

Benefiber etter midten av 2006

Per juli 2006 den viktigste ingrediensen i Benefiber ikke lenger var delvis hydrolyserende guargummi. Benefiber, heretter, har blitt laget av hvete dekstrin. Bakgrunnen for denne endringen var todelt. Hvete dekstrin gis mer kostfiber i mindre mengder, og det skapte en høyere fortjenestemargin for Novartis, produsenten av Benefiber. Benefiber fra hvete dekstrin gir 1,5 g av løselig fiber per 1 ts., En 50 prosent økning i fiber innhold. Ifølge en "Molecular Nutrition and Food Research" artikkel, "delvis hydrolysert guarkjernemel gum (PHGG) og hvete dekstrin hadde lignende gjæring mønstre 0-8 h".

Konsekvenser for helse

Boken "The Truth About Fiber i maten" postulerte i 1976 fordelene av økt fiberinntak. Siden den gang, har så mye som 75 prosent av amerikanske sykehus vært for sykdommer enten umiddelbart tilknytning til fordøyelsessystemet eller knyttet til fordøyelsesfunksjon. Forbedre helsen til fordøyelseskanalen, som inkluderer bakteriell balanse at gjæring i tarmen forsterker, kan ha vidtrekkende resultater.

Om Novartis

Novartis, produsenten av Benefiber, ble til i 1996 med sammenslåingen av Ciba-Geigy og Sandoz. Ciba-Geigy var en sammenslåing av navnet sitt to selskaper i 1970 Sandoz var en annen sveitsisk selskap helt og innført sakkarin i 1899 Selskapene, alene og sammen, har produsert legemidler, plantevernmidler og kosttilskudd i århundrer. I 1996 fusjonen var en av de største hittil. Benefiber ble nr 2 selgende fiber supplement innen 2008.