Digidexo.com

Orange Fruit Fakta

Orange Fruit Fakta


Appelsiner, en av verdens mest populære sitrusfrukter, er lave i kalorier og inneholder viktige vitaminer og næringsstoffer. Mange forbinder appelsiner med immun-boosting vitamin C, men de inneholder også kalsium, kalium, A og B-vitaminer og antioksidanter.

Historie

Appelsiner ble dyrket i Asia i tusenvis av år før de ble kjent for resten av verden, ifølge Verdens sunneste Foods hjemmeside. De ble introdusert til Europa og Amerika i det 15. århundre.

Origin

Appelsiner vokser på flere varianter av små trær eller busker i Rutaceae familie, ifølge Encyclopaedia Britannica hjemmeside.

Klassifisering

Appelsiner er faktisk endret bær i sitrus gruppen hesperidium, ifølge ernæring-og-Du nettside. Frukten inneholder frø og har en tøff bark.

Varianter

Valencia, ananas appelsiner, Temple, navle, Red navle, Hamlin, Ambersweet og blod er populære oransje varianter, etter frukten og Veggie Guru nettside.

Bruksområder

Appelsiner er enten søt eller bitter. Søte appelsiner (Citrus sinensis) som navlen og Valencia appelsiner er ofte spises rå eller brukes til juice. Bitre appelsiner (Citrus aurantium) som Sevilla oransje, brukes i syltetøy og marmelade ifølge Verdens sunneste Foods hjemmeside.

Utvalg

For maksimal smak og næringsinnhold, anbefaler Verdens sunneste Foods velge modne appelsiner, med glatt, fast hud. Fargen på en appelsin gjenspeiler ikke nødvendigvis sin modenhet eller ernæringsmessig verdi, som noen kommersielle appelsiner blir injisert med fargestoff å fremstå friskere. Nettstedet antyder velge appelsiner som virker tung for sin størrelse.