Digidexo.com

Gode ​​vitaminer og mineraler for hårvekst

Hårtap er et problem for menn og kvinner. Det kan ikke være mulig å stoppe det helt, men å holde den rette ernæringsmessig balanse av vitaminer og mineraler er viktig for hårvekst.

B-vitaminer

Biotin er viktig å vokse nytt hår. Det er vanskelig å få nok i næringsmidler, kosttilskudd, men er tilgjengelige. Vitamin B12, som kan finnes i fjærfe, egg og kjøtt, er også viktig for hårvekst.

Sink

Sink kan påvirke nivåer av androgener, som er et hormon som kan utløse genetisk hårtap. Det er best å ta sink i en multivitamin som omfatter kobber, som nivåene for de to mineraler skal balanseres.

MSM

Svovelet i MSM (metylsulfonylmetan) er viktig for utviklingen av hår. Ta daglige tilskudd av dette næringsstoffet kan fremme hårvekst.

Iron

Jernmangel, noe som er spesielt utbredt i kvinner, kan føre til anemi, og anemi forårsaker hårtap. Du får ikke nok jern i kosten gjennom slike matvarer som rødt kjøtt eller brokkoli, kan en jern supplement hjelpe.

Beta-karoten

Akkurat som beta-karoten kan hjelpe med bein utvikling, er det også viktig å sunt hår. Den finnes i oransje frukt og grønnsaker, for eksempel gulrøtter, gresskar og søtpoteter.

Omega-3

Den anti-inflammatoriske og fettsyrer i omega-3 er viktig for veksten av sunt hår. Omega-3 finnes i fisk, valnøtter, rapsolje og soya.