Digidexo.com

Zeolitt bruksområder

Zeolitter er en særlig allsidig mineral som strekker seg til mange bransjer. Mens visuelt attraktivt, zeolitt tilbyr også et variert utvalg av applikasjoner basert på dens kjemiske struktur. Dermed dette mineralet er ettertraktet av amatører så vel som industri. Zeolitt er klassifisert av en streng formel som definerer forholdet mellom dets oksider (Se referanse 1). Mineralet er ofte dannet i grotter og vulkaner og er strukturert på en slik måte at andre mineraler og stoffer til å oppholde seg i sine hulrom.

Samlere

Inkludert zeolitt i en stein og mineral samling er en populær bruk av dette mineralet (Se referanse 1). Zeolitter har en viss grad av sjeldenhet som gjør dens tilstedeværelse i en samling verdifull. I tillegg er mineral ganske attraktiv og viser komplekse mønstre og former.

Avgiftning

I flytende form er zeolitten ofte brukt til å fjerne giftstoffer og metaller fra kroppen (se referanser 2 og 3). Den selges som kosttilskudd, ikke et rusmiddel, og utgir seg for å styrke immunforsvaret. Noen mener at zeolitt har en antiviral nytte og dermed er det noen ganger brukt for å forhindre forkjølelse eller influensa symptomer. Andre lignende bruksområder inkluderer reduksjon i symptomer assosiert med allergi og for å bidra til å balansere pH-verdier for mer sunt levesett. I landbruket er zeolitt noen ganger lagt til dyrefôr for å fjerne skadelige elementer som setter dyr.

Ionebytte

Ionebytting er en spesiell egenskap ved silisiumoksid konstruksjon av zeolitt (Se referanse 1). Denne prosessen har en rekke bruksområder, men er oftest funnet i funksjonaliteten av vann myknere. Når den brukes som et filter, zeolitt-feller kalsium i vann og erstatter den med natriumioner. Dette fjerner de kvaliteter av hardt vann og distribuerer mykt vann gjennom et hus eller bygning.

Lukt Fjerning

På samme måte som zeolitt kan utveksle kalsium for natriumioner, kan den også gjør det motsatte. Den unike kjemiske struktur kan benyttes for å fange ioner som produseres av lukt og andre giftstoffer, og for å la luft eller en annen substans gjennom filteret uten dem. Zeolite er ofte brukt til å rense byen vann før den distribueres til publikum.

Akvarier

Ulike produkter er tilgjengelige for akvarier som benytter zeolitt for å behandle vannet (se referanse 1). Siden akvariet vann er følsomme for lukt, misfarging og forurensning, forbedrer zeolitt opplevelsen for både fisk og eier. Ammoniakk er en spesielt vanlig toksin i akvarier og kan lett fjernes ved zeolitt.