Digidexo.com

Mat som utløser Hodepine

Mange hodepine lider rapportere funn av visse matvarer som utløser hodepine. Det er viktig at du finner ut hva som forårsaker din smerte og fjerne det fra kostholdet ditt. Legene foreslår å holde en dagbok eller journal av dine spisevaner. Dette bidrar til å oppdage hva matvarer, om noen, som utløser hodepine. Artikkelen nedenfor antyder flere matvarer som utløser hodepine i mange mennesker.

Dairy

Dyrkede meieriprodukter som rømme, kulturmelk og yoghurt kan utløse hodepine. Alderen oster kan, så vel. Disse oster, for eksempel blåmuggost, brie, feta og sveitserost, alle inneholder et naturlig stoff som heter tyramin, et veldokumentert årsak til hodepine.

Sjokolade

Sjokolade inneholder koffein og forårsaker hodepine i mange mennesker. Overforbruk av koffein sentralstimulerende midler eller medisiner med koffein kan føre til rebound hodepine.

Alkoholholdige drikker

Alkoholholdige drikkevarer øker blodtilførselen til hjernen. Noen forskere foreslår at hodepine er forårsaket av forurensninger eller biprodukter som produseres i kroppen, slik som de som er innført av forbruket av en alkoholholdig drikk.

Bearbeidet kjøtt

Bearbeidet kjøtt, som pølser, lunsj kjøtt, bacon og pølse, har tilsetningsstoffer og konserveringsmidler, inkludert nitrater som er kjent for å provosere en hodepine.

MSG

MSG er et tilsetningsstoff som finnes i mange asiatiske og pre-pakket mat, for eksempel hermetisert supper, frosne middager og salatdressinger. Tallrike studier har vist at inntak av MSG fører til hodepine.

Røkt kjøtt eller fisk

Mange klager over at å spise røkt kjøtt eller fisk kan utløse hodepine. Røkt kjøtt inneholder generelt sulfitter og nitritt, som begge kan forårsake hodepine.

Tørket frukt

Sulfitt, konserveringsmiddel kjent for å forårsake hodepine, er ofte funnet i tørket frukt, som fiken, dadler og svisker.