Digidexo.com

Dental materialer og instrumenter

Dental materialer og instrumenter


Tannlegen har utviklet seg fra å være en alliert område av medisin til en fullverdig yrke. I dag er det flere spesialiseringer for tannleger, og generelle tannleger, samt tannleger innenfor hver spesialitet, som bruker en rekke forskjellige verktøy og materialer i å gjennomføre jobbene sine. Selv om det finnes utallige profesjonelle redskaper som brukes av tannleger, flere grunnleggende verktøy er stifter i dental industrien og brukes i noen grad av nesten hver tannlege.

Mouth Mirror

Munnen speilet er en tannlege uunnværlig følgesvenn. Også referert til som tannlege speil, er det tilsvarende legens stetoskop. Det er den grunnleggende instrument som en tannlege for noen spesialisering bruker for å få en følelse av noe tannproblem. Det er en lang-behandlet stål instrument med et lite speil ved enden, som ligner på en dyp skål med et speil i den ene enden. Dette instrumentet gjør det mulig for tannlegen et nært opp, selv om invertert, bilde av den spesielle tann på hvilken det er fokusert. Dette blir brukt fordi det ikke er noen områder av munnen, slik som hjørner og kjevene, som ikke kan sees i hvilken som helst stilling av tannlegen. Munnen speilet er vanligvis det første instrumentet som tannleger bruker til å undersøke tennene eller tannkjøttet. Dette kan tillate tannleger for enkelt å få øye på skrubbsår, arr eller sprekker i munnen.

Periodontal Scaler

En periodontal scaler er også ofte brukt av de fleste tannleger. Dette instrumentet er laget av stål, også. Det er et rør som har et håndtak i midten og hooklike, skarpe Forked ender. Endene blir brukt for å fjerne gjenstander slik som akkumulerte flekker og plaque fra tennene. En eller begge av de skarpe endene er vant til å rote kroner eller fyllinger og / eller fjerne dem for å gjøre vei for en annen fylling. Dette brukes til å finne ut om den gamle kronen har et problem eller har forårsaket problemer på tann da den ble plassert. Disse problemer kan oppstå når en krone blir slitt ut over tid.

Dental Heis

En tannlege heis er instrumentet en tannlege bruker for å trekke ut en tann. En tannlege heis kan være tenkt som tann versjon av avbitertang. Den består av et håndtak med en skarp, bred løftekant på den ene siden. Når tannen som skal ekstraheres er identifisert, blir denne endedel av elevatoren benyttet for å trekke tannen ut. Dette instrumentet har en bøy i den andre enden som brukes til å buffet pasientens kinn. Hensikten er å redusere trykk og smerte under utvinning.