Digidexo.com

Hvordan ta vare på tannregulering

Hvordan ta vare på tannregulering


Mens bukseseler er en plage for mange voksne og tenåringer, noen folk klage om resultatene fra seg bukseseler. Men det er mange ting du må huske på når omsorg for tannregulering.

Bruksanvisning

•  Sørg for at du ser dine kjeveortopeder for hver av dine avtaler. Selv om disse avtalene kan være ubehagelig, kan tannlegen reparere eventuelle skader på tannregulering og håndtere eventuelle svake punkter i bukseseler. I tillegg, hvis du ikke går til avtaler, må du kanskje ha tannregulering for lenger.

Ta vare på tennene dine som du ville gjort hvis du ikke hadde på seg bukseseler. Pensle etter hvert måltid. Sørg for at du bruker tanntråd for å unngå hull i tennene og skader på tennene. Ha kjeveortoped viser deg hvordan å bruke tanntråd rundt bukseseler. Du kan også være lurt å bruke en liten pensel designet for rengjøring av tannregulering og bli kvitt matrester børsting kan gå glipp av. Inspisere tannregulering etter børsting for å sørge for at du har rengjort av alle matrester.

Se din vanlige tannlege for regelmessige rengjorde hver 6. måned.

Kontakt din kjeveortoped dersom en ledning løsner eller et stykke tannregulering faller av. Det må repareres før skaden blir verre.

Unngå harde, klissete eller gooey mat. Ikke bare er disse matvarene dårlig for tennene og generell helse, men de kan skade tannregulering.

Skjær opp eller rive hard mat som epler, gulrøtter eller harde brød skorper.

Snakk med din orthodontist om iført en munn vakt hvis du spiller sport og vurdere å unngå eventuelle sport der du kan bli truffet i munnen.