Digidexo.com

Profesjonelle Dental Instruments

Profesjonelle Dental Instruments


Tannleger bruker håndholdte instrumenter for å utføre presisjonsarbeid på en pasientens tenner. Håndtak og skaft av verktøyene er konstruert av rustfritt stål eller karbonstål. Bladene og innsatser er laget av wolframkarbid å beholde sine skjærekanter.

Meisler

Tannleger bruker meisler for planlegging, kløyving og lateralt skraping pasientenes tenner. Instrumentet kan bli gjenkjent av 90-graders vinkel som er gjort mellom skjær og flyet av verktøyet. Meisler brukes til å forme en tannemaljen vegger og å kutte ut noen undergravd emalje.

Spoon Gravemaskiner

En spoon gravemaskin har skjærekanter som er buet og enten klo-lignende eller sirkulære. Tannleger bruker verktøyet med en sideveis skjærebevegelse i fjerning av tannråte, og for å bære amalgam. Spoon gravemaskiner er tilgjengelig i små, mellomstore og store størrelser. De små instrumenter er relativt skjøre, så bør ikke brukes med stor kraft.

Hoe

En hoe har et blad med en vinkel på mer enn 12,5 grader fra planet for verktøyet. Hoes brukes i en trekkbevegelse og som brukes av tannleger for å fjerne emalje som ikke lenger på riktig måte bundet med en pasients tann.

Hatchet Excavator

En øks gravemaskin har to skråkanter som danner sin cutting edge, som selv er parallell med verktøyets håndtak. Tannleger bruke instrumentet til å klare en pasients fremre tennene for gullrestaureringer. Høyrehendte tannleger bruker verktøyet i nedre høyre, nederst til venstre og øverst til venstre i pasientens munn.