Digidexo.com

Hvordan Først Unn en Abdominal aneurisme

En abdominal aortaaneurisme (AAA) er en medisinsk tilstand der veggen i aorta, hovedpulsåren som pumper blod fra hjertet til resten av kroppen, svekker og begynner å bule. Mange AAA er små nok til å kreve bare overvåking og ingen behandling, men hvis aneurismet er for stor eller vokser for fort, blir avgjørende behandling. Behandlingen for en AAA kan være en minimal invasiv prosedyre, eller en stor åpen buk kirurgi.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din dersom du merker et pulserende masse i magen din. Mer sannsynlig, kan legen oppdage AAA mens testing for andre helsemessige bekymringer, men ofte AAA er avdekket gjennom en unormal X-ray. Det er vanligvis ingen symptomer. Hvis legen mistenker en aneurisme, kan hun bestille en ultralyd, magnetisk resonans imaging (MRI) eller CT (computertomografi) scan for å bekrefte diagnosen og måle aneurisme.

Oppsøk en ny mening for å bekrefte diagnosen og initial behandlingsplan. Aorta er omtrent 1 cm i diameter. Hvis aneurisme er mindre enn 2 inches, vil legen din vanligvis anbefaler å overvåke aneurisme gjennom regelmessige ultralydundersøkelser for å sikre at den ikke vokser.

Be legen din hvorfor en behandling er bedre enn en annen for deg. Det er to typer av kirurgi for AAA. Hvis aneurisme er større enn 2,5 inches (5 cm) i diameter, eller begynner å vokse raskt fra en eksamen til neste, vil legen sannsynligvis anbefale operasjon. Etter at hørings, søke en ny mening før du fortsetter.

Spør legen din om endovaskulær kirurgi, en minimal invasiv prosedyre utføres av en intervensjons radiolog. Operasjonen for AAA innebærer legen lage et lite snitt i lysken, setter inn et kateter gjennom det til området av AAA, og deretter gjennom kateteret, posisjonering en liten stoff rør som kalles en stent graft innenfor aneurisme. Den stentgraft åpner opp og forsterker veggen i aorta, slik at blodet strømmer gjennom røret, og den svekkede aortaveggen kan helbrede. Denne fremgangsmåten bruker sedasjon og epidural anestesi, og innebærer en gjennomsnittlig sykehusopphold på omtrent fire dager, etterfulgt av en utvinning av ca. to uker.

Be om risiko og fordeler forbundet med åpen buk kirurgi. Denne fremgangsmåte er ofte nødvendig for store AAA. Under generell anestesi, vil kirurgen lage et stort snitt fra brystbenet til din kjønnshår området og åpne magen. Han vil klemme din aorta over aneurisme, kutt aneurisme helt ut og erstatte den skadede delen av aorta med en pode, en tube laget for å gi blod med et sterkere, tryggere vei. Denne operasjonen krever et sykehusopphold på åtte til ti dager, etterfulgt av en frisk periode på ca en måned og et halvt.

Tips og advarsler

  • Hvis du har blitt diagnostisert med AAA, går umiddelbart til legevakten hvis du opplever en kombinasjon av følgende:
  • - Plutselig, kraftig rygg eller magesmerter
  • - Plutselig blekhet
  • - Plutselig tørr munn / hud
  • - Plutselig dreven tørste
  • - Kvalme og oppkast
  • - Plutselig svakhet, skjelvinger, svimmelhet, besvimelse, svetting, rask hjerterytme
  • AAA er vanligvis forårsaket av åreforkalkning (aterosklerose) eller andre risikofaktorer som røyking og familiehistorie med AAA.
  • Ikke overse en AAA. Uten noen form for inngrep, pasienter med AAA over 5 cm (2,5 i.) I diameter er i alvorlig fare for brudd, alvorlige indre blødninger og ofte død.