Digidexo.com

Hvordan overføre folk fra en seng til en rullestol

Overføre en person fra en seng til en rullestol kan være en vanskelig oppgave, spesielt hvis du aldri har gjort det før. Du kan være redd du vil såre den personen eller gjøre noe galt og ende opp med å skade deg selv. Uansett, hvis du tar deg tid til å tenke på prosessen gjennom, vil du finne oppgaven mye enklere og mindre skremmende.

Bruksanvisning

•  Forklar til den personen du er i bevegelse nøyaktig hvordan du har tenkt å flytte ham fra sengen til sin rullestol. Han vil da vite hva du kan forvente, og du vil være i stand til å stole på hverandre. Hvis han har vært i sin nåværende tilstand for en stund, kan han være i stand til å gi deg noen tips i denne diskusjonen.

Park rullestolen så nært som mulig til sengen, og låse hjulene på plass for å hindre den fra å rulle bakover.

Rull person på hans side, vendt mot siden av sengen hvor rullestolen er plassert, og sørg for at knærne er bøyd.

Senk personens bena fra knærne ned ved siden av sengen.

Sitt ved siden av personen på sengen og plassere armen eller armene rundt overkroppen, lettelser ham inn i en oppreist, sittestilling. Plassere sklisikre sko eller tøfler på føttene.

Hjelp personen scoot langs siden av sengen hvis det er nødvendig, slik at han er nærmere rullestolen. Han skal gå baklengs inn i rullestolen, slik at du ikke vil at han skal ha for å ta et skritt bakover mens du senker ham.

Stå foran personen og bøy knærne, buede ryggen fremover. Tråd armene under nakken, holde på hans korsryggen. Har ham ta på dine skuldre eller øvre del av ryggen, men ikke halsen.

forsiktig løfte ham opp og slå til han er i en posisjon som gjør at du enkelt veilede ham ned i sin rullestol. Sørg for at han sitter komfortabelt før du senker foten hviler eller låse hjulene.

Tips og advarsler

  • Hvis en annen person er tilgjengelig for å hjelpe deg, har henne stå bak rullestolen for å hjelpe deg å veilede personen inn i den. Et ekstra sett med øyne kan hjelpe deg enormt, spesielt hvis personen du flytter er større enn deg.