Digidexo.com

Slik finner du ut Hydrocephalus levealder

Slik finner du ut Hydrocephalus levealder


Hydrocefalus henviser til en overskytende oppbygging av cerebrospinalvæske (CSF) i ventriklene i hjernen som kan føre til en unormal økning trykket inne i hodet. Denne tilstanden kan være tilstede ved fødselen (medfødt hydrocephalus), eller kan oppstå i alle aldre (ervervet hydrocephalus) som et resultat av noen helsemessige forhold (for eksempel hjerneinfeksjon og svulster) og alvorlige traumer eller blødninger i hodet. Prominent utvidelse i omkretsen av hodet er en av de synlige tegn på hydrocephalus blant spedbarn; bortsett fra endringer i ansiktstrekk. For eldre barn og voksne, symptomene er alvorlige hodepine, kvalme og oppkast, svimmelhet, tåkesyn, kognitiv svekkelse, problemer med balanse og gange, nedadgående blikk og generell svakhet. Her er noen måter på hvordan du finner ut forventet levealder for pasienter med hydrocephalus.

Bruksanvisning

•  Legg merke til hvor tidlig hydrocephalus ble diagnostisert. Punktlighet av diagnosen i stor grad påvirker hvor vellykket behandlingen. Den tidligere hydrocephalus er diagnostisert, jo bedre er sjansen for å identifisere årsaken. Og den tidligere årsaken er identifisert, er jo større er sjansen for å ha en vellykket behandling som kan føre til en lengre levetid.

Observer alvorlighetsgraden av årsaken. Hvis hydrocephalus vises forhånd tidlig ved fødselen, så er det en stor mulighet for at det kan føre til fysiske svekkelser og kan ha en kortere livslengde dersom skade på hjernen er så alvorlig. Hvis det ikke er så alvorlig ved fødselen, kan barnets levetid trolig være tilnærmet normal, men kan bare være mulig hvis riktig behandling er brukt.

Legg merke til aktualitet og effektiviteten av behandlingen. Symptomer på hydrocephalus regel bli verre over tid hvis de blir stående ubehandlet. Slik at den tidligere hydrocefalus styres, desto større er muligheten for å ha en lovende resultat. Administrasjon av shunt-systemet er en av de måter å behandle hydrocephalus. Denne nyttig fremgangsmåte avleder strømningen av CSF bort fra hjernen, holde intrakranielt trykk innenfor normale grenser. Når dette shunt administreres, vil det bidra til å forlenge levetiden til pasienten. Det varer vanligvis i ca 10 år hvis dens funksjon synes å være godt etablert. Men i noen tilfeller vil det til slutt mislykkes og kan bare vare i ca 5 minutter. Anvendelse av en annen type behandling som er kjent som den tredje endoskopisk ventriculostomy kan også anbefales for hydrocefalus. Det innebærer å lage et lite hull i gulvet av den tredje ventrikkel for å opprette en ny passasje for CSF til å flyte. Omsetningen av pasienter mot denne type behandling varierer. Noen kan øke dramatisk, mens andre tilfeller kan bli alvorlig etter noen måneder.

Merk hvis alvorlige komplikasjoner begynner å utvikle seg. Dette anses som en nødsituasjon. Pasienter med shuntsystem kan oppleve komplikasjoner fra det blant annet feil, infeksjon eller obstruksjon. I de fleste tilfeller er disse problemene kan håndteres på riktig måte. Men dersom det tas for gitt, kan dette føre til svært alvorlige og livstruende situasjoner som kan forkorte livet til pasienten. I tilfeller der komplikasjoner som respirasjonsstans eller blødning er til stede, er utsiktene til utvinning avhengig av alvorlighetsgraden av skaden i stedet for hydrocephalus selv. Hvis behandlingen er vellykket, og hjernen ser ut til å fungere normalt, og pasienten vil ha en lengre levetid, sammenlignet med de med alvorlig skadet hjernen.

Hint

  • Hvis barnet ditt eller slektning lider av hydrocephalus, sørg for at konstant besøk til legen er gjort for å oppdatere hans / hennes tilstand.
  • Hvis komplikasjoner vedrørende shuntsystem begynner å utvikle seg, bringe pasienten til legen med en gang. Tidlig behandling av problemet gir en bedre sjanse for bedring.