Digidexo.com

Hva skjer hvis Skabb er overlatt Ubehandlet?

Initial Problemer

Skabb midd (Sarcoptes scabiei) Burrows inn i huden for å legge sine egg, og prosessen forårsaker alvorlig kløe. Selvfølgelig kan andre hudsykdommer produsere kløe, herunder eksem eller dermatitt, så se en lege. Å diagnostisere skabb, undersøker legen din hud, på jakt etter tegn på midd, inkludert de karakteristiske Burrows. Når legen finner en midd hule, kan hun ta en skraping fra det området av huden din til å undersøke under et mikroskop. Mikroskopisk undersøkelse kan bestemme tilstedeværelsen av midd eller eggene sine. Over-the-counter behandlinger vil ikke hjelpe drepe scabie midd, så når tilstanden er diagnostisert, vil legen forskrive medisinert kremer for å behandle midd, og jo før behandlingen er begynt, jo bedre.

Ubehandlet, skabb kvinnelige vil fortsette å legge flere egg, som forfaller i 21 dager og fortsette å spre seg til andre områder av den lidende kropp og skape enda mer alvorlige problemer. Blant dem er stygge utslett og oppvokst tunneler av støt eller blemmer som vises på huden der midd har gravde. Kløen kan bli mer intense, spesielt om natten, forstyrrer søvnen.

Sekundære infeksjoner

Skrape huden med ubehandlet skabb slutt kan bryte overflaten, åpne huden for andre infeksjoner. Disse kan inkludere stafylokokker eller streptokokker infeksjoner som kan føre til impetigo.

Farer til de med dårlig immunitet

For de med nedsatt immunforsvar, inkludert mennesker med leukemi, kan HIV eller eldre, ytterligere komplikasjoner oppstå med en alvorlig skabb infeksjon som fører til bristende skalaer som sprer seg til store deler av kroppen. Oral medisiner er noen ganger foreskrevet for de med svekket immunforsvar svak eller for hvem de reseptbelagte hud lotion ikke fungerer.

Smittsom Transmission

Siden skabb er smittsomt, ubehandlede tilstander føre til spredning av midd til andre i kontakt med personen med skabb eller med sine personlige eiendeler. Denne smitten sprer seg dermed innenfor familier, barnehager og skoler, sykehjem og andre grupper i nær kontakt. Hvis en person med kjente skabb er en del av slike grupper, noen leger anbefaler behandling for alle som har vært i kontakt. For å unngå en reinfestation av den opprinnelige pasient og for å forhindre skabb blir overført til andre, er behandling avgjørende som er rengjøring av alle klær, håndklær, sengetøy og andre personlige eiendeler. Elementer som ikke kan vaskes eller renses skal være forseglet i plast og igjen i flere uker før de midd sulte.