Digidexo.com

Hvordan kontrollere allergier med lokal honning

Lokal honning er et folk middel som brukes til å behandle pollenallergi. Den inneholder de samme typer pollen som finnes i luften i nærmiljøet. Ideen bak å behandle allergi med lokal honning ligner på allergivaksinering, ved at Allergi behandles gjennom langsiktig eksponering for de lokale pollen som finnes i honning i spormengder.

Bruksanvisning

Finn lokal honning. Allergi behandling krever lokal honning fordi bier vil bli utsatt for de samme typer pollen som du blir eksponert under allergi sesongen. Honning fra andre områder kan være laget av forskjellige typer planter. Det beste stedet å lete etter lokale honning er på en lokal bonde marked.

Spis 2-3 skjeer av lokal honning en dag. Ta det med jevne mellomrom, som medisin, i flere måneder før allergi sesongen. Rå honning, som er mye mindre bearbeidet enn vanlig honning, kan være bedre for behandling av allergi, fordi det inneholder mer av de lokale pollen.

Det er mulig for lokal honning å forårsake kryssreaksjoner hos personer som er allergiske mot visse pollen, snarere enn å hjelpe dem med å bygge opp en toleranse. Symptomer på disse kryssreaksjoner inkluderer kløe, utslett og pustebesvær, og kan muligens føre til anafylaksi. Hvis du opplever allergiske reaksjoner, mens på en lokal honning diett, slutte å ta honning og snakke med legen din.

Tips og advarsler

  • Du kan lagre honning i svært lang tid. Det er litt surt, så det går ikke dårlig selv uten konserveringsmidler.
  • Aldri gi honning til spedbarn under tolv måneder gamle, enten for allergier eller andre grunner. Bakterier i honning kan føre til en alvorlig reaksjon som kalles spedbarn botulisme, noe som fører til svakhet, forstoppelse, pusteproblemer og i verste fall død.