Digidexo.com

Hva er Fiber Myalgi?

Ifølge Mayo Clinic, er to prosent av amerikanerne lider av fibromyalgi. Denne sykdommen er varemerkebeskyttet av kroniske, utbredte kroppssmerter og tretthet. Det finnes ingen kjent årsak eller kur for denne sykdommen, selv om det finnes behandlinger som kan redusere smerte og forbedre livskvaliteten for fibromyalgi pasienter.

Risikofaktorer

Vanligst, fibromyalgi pasienter er voksne kvinner med en familie historie av fibromyalgi. Imidlertid kan menn og kvinner i alle aldre og genetisk bakgrunn utvikle denne sykdommen.

Folk som allerede lider av revmatiske sykdommer eller søvnforstyrrelser er mer sannsynlig at lider av fibromyalgi, også.

Symptomer

Fibromyalgi symptomer kan bli forverret med stress, fysisk aktivitet, tretthet, og til og med endringer i klimaet. Ofte er fibromyalgi diagnostisert hos mennesker som lider av kroniske smerter, men ikke viser symptomer på annen sykdom.

Kronisk smerte i hele kroppen, på begge sider, og både over og under midjen, er et varemerke for fibromyalgi. Pasienter beskriver ofte denne smerten som konstant og kjedelig. For å bli diagnostisert som fibromyalgi, smerte må forverres når trykk anvendes på enkelte steder av kroppen. Disse områdene kalles "ømme punkter.

Det er to krav som må oppfylles før smertene kan bli diagnostisert som fibromyalgi. Først må smertene være kronisk og varer mer enn tre måneder. Ut av 18 mulige ømme punkter, må minst 11 utløse en "positive" eller smertefull respons.

Co-eksisterende forhold

Mange mennesker som lider av fibromyalgi er også plaget med andre forhold. Disse inkluderer søvnforstyrrelser, depresjon, hodepine, irritabel tarmsyndrom, posttraumatisk stresslidelse, eller restless legs syndrom.

Behandling

Fibromyalgi ikke er en progressiv sykdom og forverrer ikke over tid. Imidlertid kan effekten av smerte, depresjon, søvnløshet og på kroppen være skadelig. For å lindre smerten, kan en lege foreskrive smertestillende og antidepressiva. Fysioterapi og rådgivning kan også anbefales.

Det er vanligvis ansvaret for pasienten å ta vare på seg selv for å redusere symptomer på fibromyalgi. Disse egenomsorg behandlinger inkluderer å redusere følelsesmessig og fysisk stress, få nok søvn, og spise sunn mat.

Mestring

The National Fibromyalgi Association oppfordrer fibromyalgi lider for oppbevaring av morsomme distraksjoner, husker de gode tingene i livet, og opprettholde et positivt perspektiv.

Fibromyalgipasienter kan holde seg glad og distrahert ved å holde en journal av sine gode dager, og bygge et nettverk av familie og venner, og i samspill med andre fibromyalgi lider online. Pasientene kan også holde favoritt leker, filmer og spill i nærheten for å distrahere seg selv fra smerten.