Digidexo.com

Typer av Mini Strokes

Typer av Mini Strokes


En mini slag eller lite hjerneslag er kjent i det medisinske miljøet som en forbigående iskemisk attakk (TIA) eller som en mini hjerneinfarkt. En TIA oppstår når blodtilførsel til hjernen avbrytes midlertidig. TIA symptomene ligner på iskemiske hjerneslag symptomer. TIA symptomene vanligvis vare i noen få minutter til en eller to timer, i motsetning til et hjerneslag er lengre varighet på 24 timer.

TIA Symptomer

TIA symptomer inkluderer svakhet og problemer med å flytte den ene siden av kroppen, nummenhet eller prikking på den ene siden av kroppen, kompromittert visjon, forvirring, manglende evne til å snakke, og vertigo eller svimmelhet.

I motsetning til et slag, men TIA resulterer ikke i hjernevev døende.

TIA som forløper til hjerneinfarkt

Ifølge "American Heart Association Journal," 10 prosent til 15 prosent av pasienter som lider av en TIA utvikle et slag i løpet av tre måneder, med halvparten av disse tilfellene oppstår i løpet av 48 timer. På grunn av dette, anser det medisinske samfunnet et TIA et signal på pasientens øket risiko for slag. Kontinuerlige TIA i en hvilken som helst pasient øker risikoen for å få slag.

Behandling, herunder platehemmere som acetylsalisylsyre, midlertidig eller permanent vil oppholdes påfølgende TIA eller slag.

Forebyggende tiltak

For å bidra til å forhindre en TIA, må risikofaktorer som høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes, hjertesykdommer og andre relaterte lidelser reguleres. Familiens historie og genetikk kan også være en vurdering.

Medisinske fagfolk anbefaler at pasienter med risiko for TIA eller hjerneslag utvikle sunne matvaner, trene regelmessig, slutte å røyke og drikke moderate mengder alkohol hvis de ennå ikke har gjort det.