Digidexo.com

UV-stråler og Acne

Ved hjelp av solarium og ligge på stranden kan redusere forekomsten av akne og gi deg en fin brunfarge, men cons av eksponering for UV-stråler oppveie de profesjonelle.

Acne

Akne er mer enn en zit eller lyte. Akne er tilstoppet hud porene. Bakterier og skitt kommer innenfor porene, forårsaker betennelse og irritasjon.

Misforståelse

Soling fører til at huden til å være tørrere og bidrar til å fjerne rødhet, så tanning kan midlertidig lindre akne problemer. Imidlertid kan det være konsekvenser å opprettholde en brunfarge, så andre akne behandlinger kan være mer hensiktsmessig.

Betraktninger

Personer som tar akne medisiner kan ha hud som er mer følsomme for UV-lys, i henhold til HealthCentral nettside. Eksfolierende acne medisiner øke frekvensen av Shedding døde hudceller, noe som igjen gjør huden mer utsatt for UV-stråler.

Konsekvenser

Overtanning kan irritere huden, spesielt hvis du ved et uhell brenne, noe som gjør acne mer merkbar. Ifølge HealthCentral, kan nedbryting av kollagen forårsaket av soling forårsaker porene til å se større og blemmer mer tydelig. Hvis du lider av solskader forårsaket av soling, vil huden tykkere, noe som gjør det vanskeligere å rydde opp akne.

Risiko

Overdreven eksponering for UV-lys har en direkte korrelasjon med hudkreft, i henhold til Skin Cancer Foundation.

Alternativ

Blått lys terapi, som ikke har noen UV-lys, dreper bakterier i porene ved hjelp av nonharmful lysbølgelengder.