Digidexo.com

Hva er de negative effektene av å spise ett måltid om dagen?

Hva er de negative effektene av å spise ett måltid om dagen?


Hvis du tror at å spise ett måltid om dagen kommer til å hjelpe deg å miste vekt, tro om igjen. Kroppen din trenger mat og næringsstoffer noen få timer for å fungere skikkelig i løpet av dagen. Spiser bare en gang om dagen vil påvirke kroppens stoffskifte, og på grunn av mangel på næringsstoffer, kan du bli syk. Før du bestemmer deg for å spise bare ett måltid om dagen, utdanne deg på risikoen.

Mangel på energi

Maten du spiser, hovedsakelig karbohydrater, gi kroppen din med energi. Hvis du bare spise en gang om dagen, vil kroppen din tregere. Du kan få trøtt og sliten og har problemer med å konsentrere. Blodsukkeret ditt kan være stabil etter å ha spist, men vil komme ned igjen hvis du ikke gir kroppen din med mat. Hvis ett måltid består av sukkerholdig, fet mat, vil blodsukkeret raskt pigg, så slipp, og du kan begynne å føle lethargic. Spise flere ganger per dag gir kroppen din med en mer konstant kilde til energi for å hjelpe deg å konsentrere seg om oppgavene.

Vektøkning

Hvis du spiser bare ett måltid per dag, først kan du gå ned i vekt, men til slutt vil kroppen gå inn i survival mode. I stedet for å bli kvitt fett, vil kroppen din begynne å holde på den for å beskytte seg selv. Stoffskiftet kan bremse ned og du kan få vekt.

Ernæringsmessige mangler

Du trenger et stort utvalg av mat å få vitaminer og mineraler kroppen trenger, og en daglig måltid kan ikke gi nok. Fysiske symptomer på ernæringsmangler kan starte nye. Ditt hår, hud og negler kan få tørr, sprø og kjedelig på grunn av mangel på essensielle fettsyrer. Oral helse kan lide på grunn av mangel på kalsium og B-vitaminer. Circles kan danne under øynene på grunn av en vitamin C-mangel, og du kan være kaldt ofte på grunn av en mangel på jern, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Spise et bredt utvalg av næringsrik mat fordelt over dagen kan hindre næringsstoffer mangler.

Binges

Frata deg av mat og kalorier kan føre til mat binges hvor du spiser alle kaloriene du vanligvis bruker i løpet av hele dagen i en sittende. Binging kan føre til metabolisme og fordøyelsesproblemer og kan føre til vektøkning. Over tid kan det også permanent påvirke kroppens evne til å regulere blodsukkeret, ifølge en studie i desember 2007 utgaven av "Metabolism." Selv om du klarer å opprettholde ett måltid om dagen, når du begynner å spise normalt igjen, kan du få vekt eller bli fanget i en yoyo-slanking syklus, noe som kan utløse en spiseforstyrrelse.