Digidexo.com

Tegn og symptomer på lavt Thyroid hos barn

Hypotyreose er en medisinsk tilstand som oppstår når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok thyroid hormon. Denne tilstanden er den mest vanlig lidelse som påvirker skjoldbruskkjertelen. Mange av tegn og symptomer på hypotyreose hos barn varierer avhengig av deres alder. Å kunne gjenkjenne dem er viktig for å få en presis og nøyaktig diagnose.

Nyfødte Symptomer

Når nyfødte utvikle hypotyreose, er det referert til som neonatal hypotyreose. Symptomer inkluderer en hes gråte, en utstående navlen (navlebrokk), langsom bein vekst, dårlig appetitt, forstoppelse og gulsott (gulfarging av hud eller øyne).

Barndom Symptomer

Barn som utvikler hypotyreose mellom barndom og oppvekst er vurdert å ha juvenile hypotyreose. Symptomer inkluderer forsinket tannutvikling og langsom vekst, ifølge Barnas Hospital Boston. Forsinket vekst kan noen ganger føre til at barnets lemmer å være unormalt kort.

Tenårings Symptomer

Adolescent hypotyreose er preget av forsinket vekst, vektøkning, forsinket pubertet, langsom puls, hes stemme, tørr hud, sløret tale, hoven og oppblåst i ansiktet, hengende øyelokk og håravfall.