Digidexo.com

Er Alzheimers Arvet Gjennom Your Mother?

Er Alzheimers Arvet Gjennom Your Mother?


Ifølge Alzheimers Association, en av risikofaktorene for å utvikle Alzheimers er hvis din mor, far, søsken eller barn har sykdommen. Legene kan ikke fastslå om dette arvelig risiko er genetisk eller miljømessig. Hvis både mor og far har Alzheimers sjansene for å utvikle sykdommen er økt, men ikke garantert.

Betydning

Kjenne risikofaktorer for Alzheimers er et skritt du kan ta for å hjelpe deg med å forberede for fremtiden. Alder er nummer én risikofaktor for å utvikle Alzheimers. Slektshistorie og arvelighet spiller også viktige roller, men det er andre medvirkende faktorer som du kan være i stand til å kontrollere. Generelle helse og opprettholde en aktiv hjerne og sosialt liv kan holde deg fra å utvikle denne sykdommen i fremtiden.

Effekter

Effekten av å håndtere denne ødeleggende minne tyv blir følt av alle forbundet med Alzheimers pasient. Familier som også har omsorg for sine berørte kjære vet bedre enn noen bompenger dette monsteret tar. Din mor kan kjenne deg ett minutt da ikke i det hele tatt den neste. Independence forsvinner etter hvert som sykdommen utvikler seg. Pasienter kan ha behov for hjelp til de enkleste daglige aktiviteter som å pusse tennene eller å sette på sine sko.

Identifikasjon

Diagnostisering av Alzheimers begynner som du merker endringer i hukommelse og evne til å manøvrere enkle daglige oppgaver. Legen din vil utføre en mental status test sammen med en fysisk eksamen. Neurologiske tester og avbildning av hjernen følger for mer nøyaktig identifikasjon av sykdommen.

Misforståelse

Bare fordi din mor har betyr ikke Alzheimers at du skal arve sykdommen. Arve Alzheimers er mulig, men det er ikke den høyeste avgjørende faktor når man vurderer risikoen. Det er foreløpig ingen kur, men det finnes medisiner som hjelper deg å håndtere symptomer på Alzheimers. Som mer penger strømmer inn i forskning, vil vi gradvis har bedre symptomkontroll med håp om en kur en mulighet.

Fordeler

Hvis din mor eller andre familiemedlem arbeider med Alzheimers, fordelene ved å kjenne dine egne risikofaktorer er stor. Endringer i livsstil i dag kan minske arven effekt. Ikke røyke, opprettholde vekten og ledende et aktivt liv er faktorer du kan kontrollere nå. Du kan ha nytte av spesifikke genetiske tester som kan sterkt indikerer om du vil også utvikle sykdommen. Planlegging fremover for din fremtidige velvære vil gi deg fred i sinnet. Enhver person omsorg for noen med Alzheimers vet hvor vanskelig det er, så videre forberedelser kan bare hjelpe.