Digidexo.com

Human Growth Hormone Safety

Foreløpig menneskelig veksthormon (HGH) er tilgjengelig på to måter: injeksjoner fra en lege eller i kosttilskudd. Mens du bruker injiserbare form av HGH har vist seg å ha fordeler hos mennesker med vekstforstyrrelser, har en studie publisert i Journal of American Medical Association vist at HGH har også betydelig risiko.

Human Growth Hormone

Humant veksthormon fremmer cellevekst og reproduksjon, så vel som regenerering i mennesker og dyr. Det er en aminosyre, enkeltkjedet polypeptid-hormon som er lagret og utskilles av hypofysen. HGH brukt i medisinske behandlinger er en syntetisk versjon av hormonet.

Medisinske bruksområder

Menneskelig veksthormon har blitt godkjent av Food & Drug Administration til å behandle vekstforstyrrelser hos barn og voksne med veksthormonmangel. Det har også vist seg å være effektive i å forsinke sløse av muskelmasse i personer med AIDS. Men noen leger fremme HGH injeksjoner til pasienter som en anti-aging middel og / eller for vekttap. Denne bruk av HGH er strengt forbudt av FDA og er et lovbrudd straffes med inntil fem års fengsel og en $ 250,000 fine. Dette gjelder også for leger som bruker HGH å hjelpe idrettsutøvere forbedre ytelsen.

Over-the-Counter

Over-the-counter HGH kosttilskudd, som er primært rettet mot idrettsutøvere og kroppsbyggere, er dårlig regulert, og det er vanskelig å vite kvaliteten og faktiske innholdet i produktet. I tillegg er mengden av HGH tilgjengelig i disse kosttilskudd ubetydelig og har ikke vist seg å ha noen effekt i det hele tatt på kroppens evne til å bygge muskler. Videre tar hGH oralt ville ikke ha noen virkning, fordi hGH ville bli spaltet av kroppen.

Risiko

Det er bevis for risiko knyttet til hGH behandling. Noen bevis viser en økning i risikoen for diabetes, hevelse i ledd, leddsmerter og carpal tunnel syndrom. Flere studier har knyttet høye nivåer av veksthormon til prostatakreft, en økt risiko for kreft, hjerte- og karsykdommer og atferdsendringer. I tillegg kan hGH føre til en utvidelse av hjertet og bein, siden hormonene fremme generell vekst. Noen over-the-counter HGH kosttilskudd inneholder også sentralstimulerende midler som kan føre til en forhøyet eller uregelmessig hjerterytme.

Studier

En studie publisert i 1990 i New England Journal of Medicine begynte trenden med menneskelig veksthormon blir brukt som et anti-aldring og vekttap hjelpemiddel. Denne studien bare involvert 21 menn, men de som fikk injeksjoner viste et tap av fett og en økning i muskelmasse. Imidlertid har senere studier ikke vært i stand til å gjenskape disse resultatene og den langsiktige effekten av HGH injeksjoner har ikke tilstrekkelig undersøkt.