Digidexo.com

Tegn og symptomer på polycystisk ovariesyndrom

Polycystisk ovariesyndrom er en tilstand som kan føre til at eggstokkene å forstørre, og det kan føre til den ytre foring av eggstokkene å være dekket i små cyster. Det er en hormonell ubalanse som oftest rammer kvinner i fertil alder. Det er oftest diagnostiseres ved hjelp av en fysisk undersøkelse, en blodprøve og en avbildning test som en ultralyd. Behandling kan variere til en foreslått endring i kosthold eller livsstil, til en kirurgisk prosedyre utviklet for å hjelpe du har eggløsning.

Menstruasjon Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, symptomer assosiert med menstruasjonssyklusen er de vanligste indikasjoner på polycystisk ovariesyndrom. Du legger kanskje merke at menstruasjonssyklusen er langsomt i ferd med å utvide siste 30 dager. Du kan også begynne å oppleve en unormal mengde menstruasjonssykluser per år. I noen tilfeller vil du ha åtte eller færre sykluser hvert år, eller vil du legge merke til at du har gått mer enn fire måneder uten en syklus. Mensen kan også begynne å vare lenger, eller din flyt kan redusere eller øke uten forvarsel.

Androgen

Mannlige egenskaper ofte manifesterer seg som et resultat av en økning i det mannlige hormonet androgen. Noen symptomer på polycystisk ovariesyndrom assosiert med en forhøyet nivå av androgen inkluderer store mengder kropp og ansiktshår, ansikts akne og du vil begynne å vise tegn til skallethet.

Vektøkning

En merkbar symptom på polycystisk ovariesyndrom er kronisk vektøkning, muligens forårsaket av en økning i appetitt. Hvis du har alltid vært i god form, kan du begynne å vise tegn på fedme. Overdreven vekt kan føre til høyt blodtrykk eller høyt blodtrykk og forhøyet kolesterol nivåer. Du kan finne det vanskelig å komme tilbake til din idealvekt uavhengig av endringer i kosthold og mosjon.

Hudforandringer

Noen symptomer på polycystisk ovariesyndrom er forbundet med utseendet og følelsen av huden din. En fet følelse på huden og huden din misfarging kan vises på ulike områder av kroppen din.

Infertilitet

Mens det er mer av et resultat enn et symptom, er det mulig at de drastiske endringer i menstruasjonssyklusen vil føre til ufruktbarhet. Det er viktig å komme til legen din umiddelbart så du merker symptomer på polycystisk ovariesyndrom å prøve og få tilstanden behandles før ufruktbarhet setter inn.