Digidexo.com

Levotyroksin bivirkninger

Levotyroksin er et medikament som erstatter et hormon som normalt produseres av skjoldbruskkjertelen til å regulere stoffskiftet og energi i kroppen. Medisinen brukes til å behandle hypotyreose og utvidelse av skjoldbruskkjertelen. Som med de fleste hormonelle kosttilskudd, er det en rekke av sideeffekter som kan komme som et resultat av å bruke levotyroksin.

Vanlige bivirkninger

Som nevnt, er det visse bivirkninger som kan komme som følge av bruk av denne medisinen. Noen av disse bivirkningene er allergisk reaksjon, utslett, elveblest, pustevansker, innstramming av brystet, og hevelse i munn, lepper og tunge. Mens disse er ansett som de mest vanlige bivirkninger forbundet med å bruke Levothyroxine, de bare påvirker et lite antall brukere.

Alvorlige bivirkninger

Dessverre er det også en rekke alvorlige bivirkninger som kan komme som et resultat av bruk av dette medikament. Noen av disse bivirkningene er søvnvansker, hodepine, uvanlig irritabilitet, svetting, feber, hetetokter, endringer i menstruasjonssyklusen, plutselige vektendringer og appetitt endringer. Disse bivirkninger er også meget sjeldne og ikke påvirker et stort antall mennesker.

Viktig sikkerhetsinformasjon

Ikke bruk denne medisinen hvis du nylig har hatt et hjerteinfarkt, en skjoldbrusk lidelse av noe slag, eller en binyre problem som ikke blir regulert av denne medisinen. Også ta kontakt med legen din hvis du lider av noen av følgende plager: koronarsykdom, hjertesykdom, diabetes, hypofysen problemer, binyrene problemer eller en hatt blodpropp.

Bruk

Bruk alltid Levothyroxine nøyaktig slik det var foreskrevet av legen din og aldri i doser som overstiger det som er anbefalt på etiketten. Aldri ta denne medisinen lenger enn det som har blitt foreskrevet av legen din og alltid være sikker på å ta Levothyroxine med et fullt glass vann. Tabletten har vært kjent for å oppløses meget raskt, og uten at tilstrekkelig vann kan føre til halsen til å svelle opp og forhindre svelging.

Advarsel

Hvis du opplever noen av de nevnte bivirkninger, kontakt din lokale lege umiddelbart.

Ved mistanke om overdose, kontakt ditt lokale giftkontrollsenter og leder direkte til nærmeste legevakten.

Levotyroksin menes i behandling av skjoldbruskkjertelen, og bør aldri brukes til annen medisinsk tilstand med mindre spesifikt foreskrevet av legen din.