Digidexo.com

Recovery Time hjernehinnebetennelse

Recovery Time hjernehinnebetennelse


Meningitis er forårsaket av bakterier eller virus som infiserer vev eller fluid som omgir hjernen og ryggmargen. Viral meningitt er ganske vanlig, og i de fleste tilfeller ikke forårsaker alvorlig sykdom. Bakteriell meningitt er ikke så vanlig, men er svært alvorlig. Behandlingen må søkes umiddelbart for å hindre skade på hjernen og død.

Behandling

Behandlingen avhenger av årsaken. Bakteriell meningitt er behandlet på sykehuset for å forebygge problemer som hørselstap, kramper og hjerneskade. Viral hjernehinnebetennelse behandles hjemme med de fleste mennesker får bedre i ca to uker.

Recovery

Recovery, som behandling, avhenger av typen av meningitt. Personer med milde tilfeller av viral hjernehinnebetennelse kan vanligvis gjenopprette hjemme innen to uker. Selv om noen mennesker kan føle seg sliten og ør i noen måneder. Bakteriell meningitt symptomene vanligvis vare i to til tre uker, og personen er på sykehuset. Recovery avhenger av hvor alvorlig komplikasjoner.

Symptomer

Symptomer inkluderer stiv nakke, feber, hodepine, kramper og oppkast. Babyer kan være grinete, har utslett og nekter å bli holdt. Små barn kan virke som de har influensa, mens eldre voksne kan ha hodepine og feber.

Forebygging

Forhindre meningitt kan gjøres ved å bli vaksinert mot flere av de organismer som forårsaker sykdommen. Inkludert er vannkopper, MMR (meslinger, kusma og røde hunder) og Hib (Haemophilus influenzae type b) vaksine.

Viktige hensyn

Det er viktig å se en lege umiddelbart hvis opplever symptomer på hjernehinnebetennelse. Bare en lege kan avgjøre om det er viral eller bakteriell hjernehinnebetennelse. Diagnosen er laget med en lumbar punktering, der væsken blir fjernet fra ryggraden og testet med hensyn til sykdomsfremkallende organismer.