Digidexo.com

Oppdagelsen av AIDS

Før det hadde et navn, AIDS (ervervet immunsvikt syndrom) dukket opp i 1980 som en gruppe av nesten ukjente symptomer med en ukjent årsak blant homofile menn i kystnære amerikanske byer. Syndromet ble å bli funnet andre steder, og ble til slutt funnet å skrive seg fra infeksjon med humant immunsviktvirus (HIV).

Første tilfellene

De første tilfellene av aids ble funnet i 1981 i byer i California og i New York City. Alle de første rapporterte tilfeller av den da navnløse syndrom (gruppe tilstander) ble funnet hos menn som hadde sex med menn.

Funksjoner

Fordi HIV-infeksjon forårsaker alvorlige symptomer bare når immunsystemet er sterkt skadet, og fordi det var, foreløpig ingen tilgjengelig behandling, døde de første AIDS-pasienter raskt.

Et annet navn

Før det hadde sitt nåværende navn, syndromet som kom til å bli kjent som AIDS ble identifisert som GRID (gay-relatert immunsvikt) eller folkemunne som "gay kreft" på grunn av lesjoner forårsaket av Kaposis sarkom, en hudkreft finnes hovedsakelig hos menn med AIDS.

Flere tilfeller

GRID kom til å bli kjent som AIDS i 1982 en endring i navnet ble nødvendig som syndrom ble funnet utenfor homofile miljøer, både blant haitiske innvandrere til USA og blødere. Flere saker ble funnet av 1983 blant kvinner som ikke bruker narkotika og hos barn, og et smittestoff kom til å bli sett på som årsaken til syndromet.

HIV

HIV ble ikke identifisert som årsak til AIDS til 1984 Med oppdagelsen av årsaken til AIDS, forskere begynne å jobbe på behandlinger, hvorav den første, AZT, ble tilgjengelig i 1987.