Digidexo.com

Hva er bivirkningene av linfrø?

Hva er bivirkningene av linfrø?


Linfrø kan være et fordelaktig tillegg til dietten i mange individer. Linfrø er høy i begge Omega-3 fettsyrer og lignans. Begge disse elementer har vist seg å være nyttige i å forbedre helsen til personer som bruker linfrø regelmessig.

Lignans og Omega-3 synes å være gunstig for hjertehelsen. Videre er Lignaner ansett for å ha anti-kreft egenskaper i visse tilfeller.

Merker seg fordelene av linfrø, har noen bivirkninger som er assosiert med korn.

Prostate Cancer

The Mayo Clinic rapporterer at noen bevis tyder linfrø kan være forbundet med en økt risiko for prostatakreft. Mayo bemerker imidlertid at forskning med hensyn til denne mulige forbindelse ennå ikke avgjørende.

Ifølge Mayo, en fettsyre i linfrø kjent som alfa-linolensyre, eller ALA, kan bidra til en høyere forekomst av prostatakreft. (ALA er element som er ansvarlig for å redusere kolesterolet i mennesker som gjør regelmessig bruk av linfrø.)

Fordi ingen fasitsvar er tilgjengelig om hvorvidt eller ikke linfrø øker forekomsten av prostatakreft, anbefaler Mayo at menn unngå å bruke noe annet enn en minimal mengde linfrø for å supplere sine dietter. Mayo råder menn med prostatakreft for å unngå linfrø helt.

Intestinal blokkering

Intestinal blokkering er en annen bivirkning av linfrø. Denne type blokkering oppstår når en person forbruker linfrø uten å drikke eventuelle fluider. Forbruker en liten mengde linfrø uten å drikke vann eller annen drikke vil ikke resultere i blokkering. Imidlertid går en person inntar noe utover en liten mengde av linfrø risikoen for intestinal blokkering dersom det individuelle ikke drikke vann eller en annen drikk mens de spiser linfrø.

Nedskrivning av Oral medisiner

Bevis tyder på at bruken av linfrø er ansvarlig for å svekke effektiviteten av visse typer av orale medikamenter. Listen over medisiner som kan bli berørt er ganske lang. Av denne grunn, hvis en person som er foreskrevet en medisin også tar linfrø som kosttilskudd, er det viktig at legen bli varslet slik at hun kan avgjøre hvorvidt linfrø vil svekke medisinen. Hvis noen tvil oppstår på hvilken effekt linfrø kan ha på et medikament effektivitet, bør bruk av linfrø stoppes omgående.

Usikre under graviditeten

The Mayo Clinic og andre forskningssentre har konkludert med at linfrø ikke bør brukes av en gravid kvinne. Bruken av linfrø er vist å hemme riktig vekst av et ufødt barn. I tillegg har tilfeller av for tidlig fødsel blitt tilskrevet bruk av linfrø fra en gravid kvinne.

Alvorlig blødning

Hvis en person har en hvilken som helst form for diagnostisering av en forstyrrelse som resulterer i fortynning av blod eller vanskeligheter kontrollerende blødning, bør linfrø ikke brukes. I disse tilfeller, kan bruken av linfrø resultere i en ytterligere fortynning av blod.

Allergiske Reaksjoner

Som tilfellet er med alle andre typer korn, noen individer faktisk er allergisk mot linfrø. Derfor, hvis en person vurderer å innlemme linfrø inn i hennes kosthold, er det lurt å begynne med å konsumere bare en liten mengde. På denne måten er det mulig å måle sin kroppens respons på linfrø. I tillegg tester er tilgjengelige fra allergikere som kan bistå i å bestemme hvorvidt en person er allergisk mot linfrø.