Digidexo.com

Første etappe av HIV

Første etappe av HIV

Innledning

Ifølge den internasjonale AIDS veldedighet AVERT ble anslagsvis 33 millioner mennesker over hele verden lever med HIV / AIDS i 2007 Statistikk fra Centers for Disease Control viser at anslagsvis 1,1 millioner av de med HIV / AIDS er for tiden bosatt i Norge Stater. Dessverre så mange som to millioner mennesker dør over hele verden av sykdommen hvert år.

Transmission

Den første fasen av HIV starter med overføring av viruset. Hiv kan spres gjennom tre hovedmåter for overføring: via seksuelle væsker, gjennom blod og mor-til-baby-overføring. Langt den vanligste måten at sykdommen spres gjennom seksuell kontakt. Hiv kan spres både heteroseksuell og homoseksuelt gjennom anal, vaginal og oral sex. Sykdommen kan spres gjennom blod-til-blodoverføring (men sjelden med nye screeningmetoder), intravenøs bruk av narkotika og tilfeldig blodeksponering gjennom en pinne eller åpent sår. Viruset kan også spres fra mor til barnet under tradisjonelle arbeidskraft og levering eller gjennom amming.

Infeksjon

Når viruset er blitt overført, begynner infeksjon. Siden HIV har ikke de nødvendige komponenter innenfor dets celler å formere seg og sprer anvender virus friske celler i kroppen (mer spesifikt immunsystemceller) for å reprodusere. Den gjør dette ved å kapre en sunn celle og injisere sitt eget arvestoff inn i cellen. Viruset kan deretter bruke komponentene av vertscellen til å replikere og dele seg og fortsette å spre seg i hele kroppen.

Symptomer

De fleste symptomer forbundet med HIV-viruset skje i senere stadier. Imidlertid første symptomene er lik når kroppen kamper av et virus slik som forkjølelse eller influensa. Disse symptomene kan omfatte smerter i kroppen en høy temperatur, hodepine,, hovne lymfekjertler og utslett. Disse symptomene kan bare vare et par uker før de forsvinner. Ifølge Mayo Clinic, kan viruset fortsette å formere seg i dine lymfekjertler i opptil ni år før du ser videre symptomer. Denne perioden kan variere avhengig av den enkelte og hvorvidt behandling blir forfulgt.

Behandling

Den første fasen av HIV er når behandling kan være den mest effektive for å hjelpe holde av progresjon av viruset til fullt utviklet AIDS. Behandling i løpet av den første fasen av HIV inkluderer vanligvis antiretroviral behandling. Antiretroviral behandling har som hovedmål å bremse ned og undertrykke viruset så lenge som mulig. Foreløpig er det ingen vaksine eller kur for HIV eller AIDS.