Digidexo.com

Hva OTC medisiner kan føre til hårtap?

Hva OTC medisiner kan føre til hårtap?


Noen over-the-counter (OTC) medisiner gjør forårsake ubehagelige bivirkninger, og kanskje en av de mest plagsomme bivirkninger er håravfall. Du vil bli overrasket over å høre hvor mange reseptfrie legemidler kan føre til denne uheldige tilstanden.

Vitamin A

Vitamin A er en over-the-counter supplement som er hyllet for å fremme okulær helse, men når kroppen får for mye av dette vitaminet, kan brukeren lider av vitamin A toksisitet. Det er mange symptomer på kronisk toksisitet vitamin A, og en av dem er håravfall. Ifølge Mohsen Eledrisi, konsulent for King Abdulaziz National Guard Medical Center i Saudi-Arabia, bør de fleste voksne begrense sitt inntak til 5000 internasjonale enheter (IE) per dag.

Ibuprofen

Dr. Judith Reichman av "I dag" av MSNBC bemerker at ibuprofen kan føre til hårtap hos noen mennesker. Den beste måten å reversere håravfall er å slutte å ta ibuprofen og vente å se om håret vokser ut igjen naturlig. Dr. Reichman hevder at håret vokser vanligvis tilbake på egen hånd og ikke blir et tilbakevendende problem.

Lamisil

Drugs.com inneholder en lang liste over bivirkningene forbundet med anti-fungal medikament laminere, men håravfall synes å være mild sammenlignet med noen av de andre skadelige virkninger. Håravfall er ledsaget av okulære endringer, smaksforstyrrelser, og leverfeil.

Zantac

Den eMedTV nettsted hevder at Zantac, et stoff som brukes for å redusere magesyre som fører til refluks og magesår, forårsaker tidvis hårtap. Men, er det mer sannsynlig at lider av bivirkninger som hodepine, utslett, og forstoppelse.

Naproxen

Naproxen er et smertestillende at noen mennesker foretrekker over ibuprofen og paracetamol. Men ifølge Dr. Dennis Barter av Queen Elizabeth Hospital, har dette stoffet forårsaket hårtap hos en rekke pasienter. Han forteller at apoteket på Queen Elizabeth Hospital har mottatt 58 rapporter om naproxen forårsaker hårtap.