Digidexo.com

Hvor lenge etter Eksponering for Rabies Må Mennesker vaksineres?

Rabies er et virus som er vanligst spres til mennesker via bitt av en infisert dyr. Dyrene oftest plaget med rabies i USA er flaggermus, stinkdyr, coyoter og vaskebjørn. I utviklings og den tredje verden, er en rabies-smittet bite mest sannsynlig å komme fra løshunder. Selve viruset forårsaker akutt encefalitt hos alle pattedyr, og sperring behandling, er nesten alltid dødelig.

Pre-Exposure Rabies Vaksinasjon

For det første er det viktig å merke seg at rabiesvaksine er definert som en forhånds-eksponeringsbehandling. Det er to typer vaksiner som er tilgjengelige i USA, og begge er utviklet ved hjelp av den inaktive, eller drept, formen av viruset. Begge typer er ansett like sikker og effektiv. Vaksinen er oftest gitt til de som anses å ha høyere risiko for å pådra viruset, som veterinærer, internasjonale reisende, Dyretemmere og andre som aktiviteter ofte bringe dem i kontakt med potensielt rabiate dyr. Den pre-eksponering vaksinasjon består av en serie på tre til fem skudd i deltamuskelen av armen. Selv om du har blitt vaksinert, hvis du mistenker at du har vært utsatt for rabies må du oppsøke lege umiddelbart.

Posteksponerings Rabies Treatment

Folk som har fått rabies vaksiner er ikke immune mot viruset. De er fortsatt nødvendig å motta ytterligere to doser av vaksine, en umiddelbart etter eksponering for viruset, og de andre tre dager senere. Dem som ikke har blitt vaksinert før eksponering er nødvendig for å motta en dose av immunglobulin og en dose av vaksinen så snart som mulig etter at det mistenkte infeksjon. Påfølgende doser av vaksinen blir så gitt på dag tre, sju, 14 og 28. Også, en viktig komponent av øyeblikkelig etter eksponering rabies behandling består av grundig rensing av såret med såpe og vann eller, hvis tilgjengelig, en virucid middel slik som en oppløsning av providine-jod.

The Bottom Line

Ikke nøl med å søke behandling hvis du mistenker at du har blitt infisert med rabies. Selv om posteksponeringsbehandling er ansett som en medisinsk haster, i motsetning til et medisinsk nødstilfelle, bør du ikke utsette beslutningen om å oppsøke lege. Selv om rabies-viruset kan ha en variabel inkubasjonstid, alt fra noen dager til over et år, er det viktig å få behandling før utviklingen av symptomer, det vil si, feber, hodepine, forvirring, angst, problemer med å svelge, delvis lammelse , søvnløshet og mye spytt. Når symptomene har begynt å utvikle, er prognosen for å overleve rabies veldig slank.