Digidexo.com

Hva Frukt er høy i karbohydrater?

Mens noen er høy i karbohydrater, frisk frukt er gode kilder til fiber, vitaminer og mineraler viktig for å opprettholde vår helse. Hermetisk frukt, tørket frukt og fruktjuicer er ofte høyere på karbohydrater, fordi sukker er lagt under produksjonsprosessen og gir ingen ekstra ernæringsmessig verdi.

Høy karbohydrat Frukt

Blant fruktene som inneholder mest karbohydrater er epler, bananer, appelsiner og pærer, samt datoer og fiken. Frukt forbrukes ved sitt fulle modenhet har mer karbohydrater enn i sine mindre modne stater.

Hermetisk og tørket frukt

Hermetisk frukt tendens til å ha mer overordnet karbohydrater enn fersk frukt, hvis sukker er lagt under produksjon. Eventuelle tørket frukt, som rosiner, svisker og tørkede aprikoser, er betydelig høyere i karbohydrater enn sine friske former.

Fruktjuice

Frukt smoothies laget i blender har samme nivå av karbohydrater som de friske frukter du bruker, forutsatt at du ikke legger noe honning eller sukker. Smoothies kjøpt fra dagligvarebutikker, og produsert saft, på den annen side, er høyere i karbohydrater enn fersk frukt.

Totalt Karbohydrater

Ved lesing ernæring etiketter, er det viktig å huske på at det totale antallet karbohydrater er beregnet til å omfatte både kostfiber og sukker. Kostfiber er den sunn del av noen karbohydrater du spiser, mens sukker ikke er det. Mange etiketter har nå separate oppføringer for Totalt Karbohydrater og kostfiber; Imidlertid, er sukkerinnholdet ikke alltid er oppført. I dette tilfellet, vil du ønsker å skumme ned mot bunnen av etiketten om ingredienser er oppført. Se etter sukker i enhver form, inkludert fruktose, glukose, druesukker, mais sirup og honning. Hvis sukker er blant de første ingrediensene som er oppført, er produktet høy i sukker. Hvis sukker vises nærmere slutten av listen bestanddel, er sukkerinnholdet lavere.

Karbohydrater vs Fett

Mange mennesker har kommet til å tenke på karbohydrater som årsak til vektøkning, når det faktisk mye av det som faktisk fører til vektøkning er fettinnholdet i næringsmidler. Fersk frukt kan være høy i karbohydrater, men de inneholder lite eller ingen fett. Frukt er høy i fiber og inneholder viktige vitaminer og mineraler. Godteri og kaker, på den andre hender, er høy i karbohydrater og fett. De mangler også fiber, vitaminer og mineraler. Konsumere store deler av disse matvarene er hva foreviger vektøkning.

Moderasjon

Nøkkelen til et sunt og godt balansert kosthold er moderasjon. Vektøkning oppstår når flere kalorier forbrukes enn kroppen kan utnytte på et gitt tidspunkt. Moderer del inntak er et godt utgangspunkt for å sikre at forbrukte kalorier og fett blir utnyttet og ikke lagret som fett. Hvis du ikke kan gå forbi søtsaker helt, kan frukt hjelpe lindre som sult, og tar opp en øvelse rutine vil bidra til å bryte ned ekstra fett som forbrukes.