Digidexo.com

Matvaregrupper for nyrepasienter

Matvaregrupper for nyrepasienter


I november 2008, The Journal of American Medical Association rapportert at 13 prosent av amerikanske voksne --- ca 26 millioner mennesker --- har kronisk nyresykdom. Nyre-eller nyresykdom som skjer når en persons nyrefunksjonen faller. De avfallsprodukter i kroppen har en hardere tid blir eliminert fra kroppen. Opprettholde en spesiell diett kan bidra til å forsinke prosessen med nyresykdom ved å hjelpe nyrene å ikke arbeide så hardt.

Protein

Protein er en nødvendig næringsstoff. Det hjelper oss å bekjempe infeksjoner, helbrede fra skade og blødning. Når du har nyresykdom, du fortsatt trenger protein, men beløpet er mer tvilsom. De fleste nyrepasienter må begrense sitt inntak av protein fordi nyrene ikke er i stand til å eliminere mye protein avfall. Det er også avhengig av kroppsstørrelse og nivået på nyresykdom. Spise for lite protein kan forårsake feilernæring, så vel. Det er viktig at du snakker med en nyre spesialist og ernæringsfysiolog før begrense proteininntaket ditt.

Natrium

Nyresykdom fører til vanskeligheter med å fjerne overflødig salt og kroppsvæske. Det kan også være et resultat av diabetes eller høyt blodtrykk. For å kontrollere blodtrykket og diabetes, er det viktig å ta i tilstrekkelig salt for å forhindre dehydrering, men ikke så mye at det fører til at blodtrykket til å stige. For nyrepasienter, vil redusere mengden av natrium i kosten bidra til å regulere blodtrykket og forebygge avfall og væskeansamling i kroppen. Det er natrium i bearbeidet mat, slik at du kan ta i mer enn du tror. Det er her din kostholdsekspert kan hjelpe.

Kalium

Kalium er et mineral som styrer muskel-og nerve funksjon i kroppen. En stor og viktig muskel fungerer godt på grunn av kalium --- hjertet. Friske nyrer holde kaliumnivået normal ved å eliminere overflødig. Utfordret nyrer har problemer med å holde kaliumnivået balansert. Hvis kaliumnivået er for lavt eller for høyt, kan det være farlig. Rådfør deg med nedsatt ernæringsfysiolog om en diett med riktig mengde av kalium for deg.

Fosfor

Fosfor er et mineral. Nesten 85 prosent av fosfor i kroppen din er i ryggmargen. Heldigvis er fosfor naturlig finnes i mange matvarer, så du bør ikke ha noen problem å få fosfor inn i et sunt kosthold. Usunne nyrer er ikke lenger i stand til å fjerne fosfor fra blodet og bli kvitt overflødig i urinen. Dette kan utgjøre et problem, spesielt de med stadium fire eller fem nyresykdom. For å holde fosfor nivåer i et sunt utvalg, er nyrepasienter oppfordres til å redusere sine fosforinntak. Ernæring Fakta om mat etiketter ofte ikke gi fosfor informasjon. Sørg for å spørre nedsatt kostholdsekspert om hvilken type mat for å erstatte eller unngå.

Alltid konsultere legen din

Mengden protein, salt, kalium og andre mineraler avhenger av nivået nyrene fungere på. Sørg for å rådføre seg med legen din og ernæringsfysiolog som spesialiserer seg på nyre omsorg før du endrer din diett eller tar noen kosttilskudd.