Digidexo.com

Har Eddik Lower Blood Sugar Level?

Har Eddik Lower Blood Sugar Level?


I århundrer har "folkemedisin" hyllet de helbredende egenskapene eddik. Mens vitenskapen støtter ikke alle krav, antyder nyere forskning som eddiksyre, den aktive ingrediensen i alle eddiker, har noen helseeffekter. Blant disse fordelene er en positiv effekt på blodsukkernivået.

Historie

Eddik har eksistert i tusenvis av år, og ble kommersialisert så tidlig som 2000 f.Kr. Det er et produkt av gjæring av sukkeret som finnes i en food.

Typer

Destillert eddik er sannsynligvis den mest kjente type eddik, men det er mange frukter, grønnsaker og korn som egner seg til fremstilling av eddik.

Effekter

Kontrollerte studier, slik som den rapportert i en 2005 utgave av European Journal of Clinical Nutrition, viser at eddik kan senke fastende blodsukker og insulin nivåer, og at det kan også redusere appetitten og hjelpe til med vekttap.

Mekanisme

Eddiksyre i eddik senker blodsukkeret ved å blokkere noen fordøyelsesenzymer, noe som gjør noen karbohydrater for å passere gjennom mage-tarmkanalen uten å bli fordøyd og absorbert i blodet.

Teorier

Dyrestudier antyder at eddik induserer glykogenesen, og dermed redusere blodsukkeret. Blod sukker er glucose i blodet, og i løpet av glykogenesen, er glukose opptas fra blodet og omdannet til dens lagrings form (glykogen).

Potensiell

De mulige langsiktige helsemessige fordeler --- eller farer --- av å inkludere syltede produkter eller fermenterte produkter som inneholder eddiksyre i gjennomsnittlig kosthold fortsatt trenger videre studier.