Digidexo.com

Hvordan lese en Food Chart

Hvordan lese en Food Chart


Ser på hva vi spiser har blitt viktig siden produsenter har begynt å bruke flere tilsetningsstoffer til sine produkter, endre ting som natriuminnhold i mat. Reading mat etiketter er viktig å forstå hva vi egentlig spiser, men det amerikanske Department of Agriculture ikke mandat etiketter som skal skrives i et språk som legfolk nødvendigvis forstår. Hvordan er standard mat shopper ment å forstå den faktiske ernæringsmessige verdien av matbutikk mat?

Hvordan lese en Food Chart

•  Bestem servering størrelse. Den tjener størrelse finnes på toppen av nærings diagrammet, og dette tallet er grunnlaget for alle tallene i hele diagrammet. For eksempel, hvis servering størrelse på en boks av cookies er tre og seks cookies er fortært, alle tall i diagrammet må ganges med to.

Sammenlign nærings listen til personlige behov. For en seer vekt, den viktigste delen av listen er fettinnholdet. Noen fett er nødvendig i et normalt kosthold, så en mat etikett vil bryte fett inn i kategorier for forbrukerne å finne ut hvor mye av hver fett de spiser. Mettet og umettet fett varierer i sine molekylkjedene; sunt fett er umettet og forbrukere bør bestrebe seg på denne type fett i kosten. En blodfattig person er interessert i jern greven av et produkt. Lese maten diagrammet omfatter forståelse de individuelle behovene til forbrukeren.

Kontroller prosent av daglige verdier. Disse er de prosentandeler som finnes ved siden av hvert næringsstoff eller ingrediens. Prosentandelen av de fleste produkter som er basert på en 2000-kaloriinntak. Hvis din bestemt diett krever mer eller mindre kalorier, vil andelen bli berørt. Noen etiketter inkluderer prosenter for en 2500-kalori diett.

Sjekk ingredienslisten. En sunn produktet ikke inneholder sukker, salt, ikke-hel-korn karbohydrater eller mettet fett i de fire første ingrediensene. Se ord på forsiden av pakken som "sunn" eller "flerkorn." Disse ord kan brukes med produkter som ikke er helt oppfylt til ordet. Søk etter ord inkludert "100 prosent". Dette begrepet er nøkkelen til å kjøpe en ærlig produkt. Når du søker etter et sunt produkt, se etter lav natrium innhold, umettet enn mettet fett, lavere kalori teller, og noen spesifikke personlige diettbehov.