Digidexo.com

Livmorhals ektopi Treatment

Livmorhals ektopi refererer til en tilstand der slimhinnen i livmorhalsen blir skadet eller oppløst. Rødt, betent vev fra livmorhalsen, kalt endocervikale vev, erstatter det normale plateepiteldysplasi (cervical fôr) og gir tilstanden sitt navn. Også referert til som cervical erosjon eller cervical ulcerasjon, har cervical ektopi en rekke forskjellige årsaker. Tilstanden kan være forårsaket av traumer fra samleie eller setter inn en tampong eller annet fremmedlegeme. Det kan være en indikasjon på pre-livmorhalskreft, eller forårsaket av en seksuelt overførbar sykdom. Endelig kan det være forårsaket av kjemikalier i DOUCHES eller spermicider.

Behandling

Behandlingen avhenger av den underliggende årsak til erosjon. I noen tilfeller ganske enkelt å unngå ytterligere skade på livmorhalsen er alt som er nødvendig for å kurere sykdommen. Dette kan bety å unngå eksponering for kjemikalier, avstå skjema samleie eller ikke sette inn noe inn i livmorhalsen før den har tid til å gro, ifølge Lifespan.org. Kroppen vil helbrede seg selv og cervical fôr kommer tilbake. Hvis tilstanden er forårsaket av en underliggende sykdom --- som en STD eller pre-livmorhalskreft, kan behandlingen krever behandle den underliggende årsaken til problemet.

Kauterisering

I noen tilfeller har alvorlig cervical ektopi ikke klare seg på egen hånd. I disse tilfeller kan en prosedyre kalt etsing bli brukt til å behandle tilstanden. Kauterisering innebærer å sette inn en liten sonde inn i livmorhalsen for å administrere elektrisk strøm til den betente endocervikale vev som har invadert livmorhalsen. Når dette vevet er ødelagt av den elektriske strøm, kan friskt vev vokse på sin plass. Kauterisering er vanligvis en smertefri prosedyre, gjort på en polikliniske basis.

Andre behandlinger

Antibiotika kan gis for å klare opp eventuelle underliggende infeksjoner som forårsaker erosjon av livmorslimhinnen. Et østrogen krem ​​kan også være foreskrevet, som anvendes topisk til cervix og vagina området. Østrogen krem ​​bidrar til å tykne slimhinnen i livmorhalsen. Denne formen for behandling er vanligvis effektiv på å hjelpe til å løse tynning av livmorhals fôr og for å fremme sunt vev vekst.