Digidexo.com

Botemidler for Fibroid Svulster

Fibroidtumorer, som også kalles livmor fibroids, leiomyomer, fibromyomas eller myomer, er godartet, ikke-kreftsvulster. De vanligvis utvikles i glatt muskelvev fra livmorveggen. Det finnes en rekke botemidler som kan behandle fibroid tumorer.

Betydning

Ifølge Center for Livmor Fibroids (CUF), fibroid svulster er den vanligste typen av solid bekkentumor hos kvinner. Mens fibroids ofte ikke forårsaker noen symptomer eller krever behandling, CUF anslår at fibroids bli symptomatisk hos cirka 25 prosent av kvinner som er i reproduktiv alder.

Expert Insight

Ifølge Mayo Clinic, i et stort flertall av tilfellene, den beste kur for fibroidtumorer er "vaktsom venter." Dette er en medisinsk metode hvor ingen behandling gis før fibroidene faktisk føre til symptomer. Symptomer inkluderer tunge menstrual blødning, bekkensmerter og press og ofte vannlating.

Typer

Det finnes en rekke konvensjonelle og tradisjonelle alternative kurer som kan brukes for å krympe eller fjerne fibroid tumorer.

Konvensjonelle Cures

Noen av de konvensjonelle kurer for fibroidtumorer inkluderer farmasøytiske legemidler som gonadotropin-frigjørende hormon agonister (GnRHa), kirurgiske prosedyrer som for eksempel en hysterektomi eller myomectomy, så vel som ikke-invasive prosedyrer som inkluderer myolyse, endometrial ablasjon og fokusert ultralyd kirurgi.

Tradisjonelle Folk Rettsmidler

Fibroids har tradisjonelt blitt behandlet med naturlige botemidler, som inkluderer urte formuleringer og homøopatiske midler (ressurs 3). Disse er ofte forberedt fra medisinske urter som rødkløver, meksikansk wild yam, poke rot og chasteberry.

Misforståelse

Fibroider kan feilaktig bli assosiert med øket risiko for livmorkreft. Men ifølge Mayo Clinic, fibroids er ikke-kreftsvulster som sjelden utvikler seg til kreft.