Digidexo.com

Hva er fordelene med Citrulline?

Hva er fordelene med Citrulline?


Citrullin er en fyto-næringsstoff aminosyre som blir omdannet til aminosyren arginin i kroppen. Disse to forbindelsene spille en viktig rolle i urea syklus, der mennesker skille ut ammoniakk. Citrulline er funnet i vannmelon, melk, fisk, belgfrukter og linfrø, med den høyeste konsentrasjonen funnet i valnøtt frøplanter. Citrullin blir også produseres naturlig i kroppen.

Leveren helse

Som en viktig del av det urea-syklusen, citrullin hjelper til å utvise ammoniakk fra leveren. Citrullin skapes internt av legemet ved blanding av ammoniakk, karbondioksyd og orthinine i cellens mitokondrier. Mye av denne aktiviteten foregår i leveren, hvor høye konsentrasjoner av citrullin blir funnet. Den citrullin blir deretter spylt ut, idet den absorberte ammoniakk med den. Citrullin kosttilskudd støtter også absorpsjon av ammoniakk og avgiftning av leveren, i henhold til Citrullis.com.

Fatigue Recovery

I tillegg til å tømme leveren av ammoniakk, spiller citrulline en rolle i å rydde slitne muskler av ammoniakk. Når melkesyre og ammoniakk bygge opp i muskler som et resultat av å arbeide ut eller fysisk stress, opptrer citrullin å tømme ut disse tretthetsfremkallende elementer og frigjør muskelen for frisk energiproduksjon. Citrulline kosttilskudd jevnlig tatt av idrettsutøvere og kroppsbyggere for å hjelpe dem å overvinne muskeltretthet raskt og naturlig.

Heart Health

Citrullin er en forløper til aminosyren arganine, som i sin tur frigjør nitrogenoksyd i blodet. Nitrogenoksid er en forutsetning for riktig vasodilatasjon, eller åpning av blodkar. Citrullin fremmer sunn sirkulasjon og den riktige strømning av blod gjennom systemet, noe som hjelper til å behandle hypertensjon, angina og andre kardiovaskulære problemer, i henhold til medisinsk News dag.

Seksuell funksjon

Ifølge Medical News dag til vasodilatasjon virkningene av citrullin hjelp støtte sunn seksuell funksjon, på en lignende måte til Viagra. Mens citrulline ikke orgel bestemt, det hjelper bedre blodtilførselen til alle deler av kroppen og slapper blodårene. Dette hjelper behandler erektil dysfunksjon; opprettholde tilstrekkelig nivå av citrulline i kroppen kan bidra til å forhindre erektil lidelser.