Digidexo.com

Hva er behandlingen for gikt?

Urinsyre er et kjemikalie som vises i kroppen som et resultat av et stoff som kalles puriner. Under normale omstendigheter, blir dette urinsyre spylt ut av systemet gjennom urinen. Men når det bygger seg opp i kroppen, kan vises gikt. Når dette skjer, urinsyre bassenger opp på leddene, som kan forårsake smerte, ømhet, hevelse og stivhet. Selv om det ikke er fullstendig helbredelse av gikt, er det mange måter den kan behandles.

Eliminering

Det er mange matvarer som er høy i purine innhold. Å spise disse matvarene kan forverre symptomene på gikt og de bør unngås. Noen eksempler på dette inkluderer lever og innmat, svin, lam, kylling, ansjos, sardiner, linser og Black Eyed Peas. Alt som er laget med kjøttekstrakter bør også unngås, slik som saus.

Medisiner

Det er forskjellige stoffer som kan brukes for å behandle gikt. Noen av disse er over disk og andre er på resept. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, eller NSAIDs, kan kjøpes på apoteket, og de hjelper til å kontrollere smerter og betennelser. Hvis de ikke fungerer effektivt, kan kortikosteroid injeksjoner gis til de berørte ledd. Også reseptbelagte legemidler som kolkisin, probenecid og allopurinol er ofte brukt.

Gjær

En annen måte å behandle gikt er å eliminere gjær fra kosten som det er også høy i puriner. Ølgjær, brød, bagels og alt som har gjær som en ingrediens bør unngås. Øl og vin bør også bli eliminert som de har gjær i dem for å hjelpe til med gjæringsprosessen.

Kirsebær

Moreller er høy i antioksidanter, og de har også en sammensatt i dem kalles antocyaniner. De er gunstig i bekjempelse av gikt for en rekke årsaker. Først av alt, hjelper de til å fremme kollagen i legemet, noe som er viktig for sunn bindevev. For det andre, hjelper de eskortere urinsyre fra kroppen, og til slutt, de bidrar til å redusere betennelse. De kan brukes fersk, frossen eller i form av saft.

Væskeinntak

Vann tjener mange nyttige formål i systemet. Det bidrar til å holde kroppen hydrert, det har ingen kalorier, det hjelper forbrenne fett, og det også smører leddene. En annen ting den gjør det, noe som er spesielt fordelaktig for gikt, er det spyler toksiner fra kroppen, som omfatter urinsyre. Ifølge Institute of Medicine, bør kvinner forbruker 2,2 liter om dagen og menn bør spise tre liter om dagen.